בשנת 2008 נתבקשנו לתכנן מבנה חדש לפקולטה להנדסת מכונות, אשר עד לאותו הזמן, חלקה שטחים יחד עם הפקולטה לאווירונאוטיקה בבניין ע"ש ליידי דייוויס וחסרו לה שטחים לפונקציות חדשות.

 

2

 

הפקולטה זכתה לתרומה נדיבה מדן קאהן, תורם עתיר זכויות, שתרם רבות לטכניון ואיפשר את התנעת הפרויקט. בתחילת התכנון נדרשנו לשינויי תב"ע ולהחליט לגבי מיקום המבנה בתוך מכלול מתחם הפקולטה. בשיתוף גורמי הטכניון השונים ולאחר בדיקת חלופות שונות, הוחלט שהמבנה ימוקם בחזית מתחם הפקולטה, על כביש הטבעת המקיפה את הטכניון ויתחם חצר פנימית גדולה בינו ובין הבניין הקיים, חצר שתהא לשימוש הסטודנטים והפקולטה.

 

1

 

4

 

המיקום המיוחד היה אחד מנקודות המוצא שלנו וראינו בו הזדמנות ליצור בניין שיהווה שער כניסה לפקולטה.
המגרש הינו מגרש משופע בהפרשי גובה של כ-6.0 מטר מכביש הטבעת ועד למפלס החצר והכניסה לבניין הקיים, דבר שאיפשר לנו לתכנן בניין "משווה גבהים" שקושר את כל מפלסי המבנים למבנה רציף אחד, שהגישה לכל חלק משני הבניינים, קל וטבעי. יצרנו אטריום דו-קומתי בגובה של כ-8 מטר, המחבר את הכניסה הראשית הצפונית במדרגות רחבות, בקשר עין, בפתחים רחבים ובמעליות עם החצר המרכזית והכניסה הראשית של הבניין הקיים.

 

5

 

שטחו של המבנה עצמו כ-8,000 מ"ר, בן 5 קומות מעל לשתי קומות חנייה תת-קרקעיות, בנות כ-70 מקומות חנייה.
האטריום המרכזי מרכז סביבו בשתי הקומות הראשונות, את כל הפונקציות הציבוריות לשימוש הסטודנטים: 2 אודיטוריומים, ספרייה, מרכז לימוד עצמי הפעיל 24 שעות ביממה, אזור לפעילות סטודנטיאלית: לימוד, צפייה בטלוויזיה, משחקים, מנוחה ואכילה.
מעל שתי הקומות הציבוריות ממוקמים משרדי הסגל הבכיר, מעבדות מחקר, לשכת הדיקן, חדרי ישיבות, מזכירויות הפקולטה, חדר מועצת הפקולטה וחדר מורים. כל אלה תוכננו בסטנדרט גבוה ועם התשתיות המתקדמות ביותר.

 

6

 

6%d7%90

 

6%d7%91

 

גשר פלדה מזוגג מרחף ומקשר את הבניין החדש לבניין ליידי דיוויס, בקומה 3 ומקשר את שני המבנים לשימוש רציף ונגיש. כמובן, שהבניין על כל חלקיו נגיש ושמיש במלואו לאנשים עם מוגבלויות.

 

6%d7%92

 

6%d7%92%d7%92

 

המבנה משלב אבן, פלדה והרבה זכוכית. כל החזית הצפונית היא חזית מזוגגת רב גונית, עם נוף מרהיב לגליל ולים. בקומות הקרקעהמבנה מאפשר יציאה לגינות ולחצר המרכזית ומקשר באופן טבעי את הפנים והחוץ.

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

כל הבניין נהנה מאור טבעי למשך כל שעות היום, כולל הצללות במידה ונדרש.

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

23

 

22

 

22%d7%90

 

22%d7%91

 

הפרוייקט מצטרף למבנים נוספים אשר זכינו לתכנן בקמפוס הטכניון, תוך שיתוף םעולה מלא, בניהם הפולטה למדעי המחשב ע"ש משפחת טאוב ומבני מעונות ההסמכה אשר נמצאים בשלבי גמר וייחנכו בשנה הקרובה.

 

24

 

25

 

26

 

צוות תכנון:
יעל גרנות, ירון גרנות, אפרים פרידמן ז"ל, רשף גבאי, יניב שניר, ג'ומאנה לחאם
תכנון נופי:
מילר-בלום
קונסטרוקטור:
רן שנאן
ניהול פרוייקט:
צבי רום