הצעירים בעיר אוהבים אותו, התיירים מצטלמים איתו והמבוגרים בעיר מתלוננים. בחלוף השנים הפך הבניין לאטרקציה תיירותית וכמה יזמים מנסים לשכפל את הפרויקט גם במרכז העיר.

תושבי ברונסוויק, גרמניה, מתגאים בבניין המטורף ביותר שנבנה אי פעם, המתנשא בעירם. המעטפת החיצונית של המבנה, מעוטר בציורים בסגנון גרפיטי ויש לו גם תצורה אורבנית ייחודית.
למרות שהבניין אינו עומד בתקנים המקובלים, הוא אקולוגי, עצים ניטעו בכל מקום אפשרי והחניון מלא באופניים.
הבית נקרא Happy Rizzi House לכבוד האמן ג'יימס ריצי, שצייר על הבית בצורה יוצאת דופן זו. הכל התחיל בשנת 2001 במקום בו עמד בית מגורים הרוס וחרב. ההחלטה הייתה אז לבנות משהו יוצא דופן שיפיח חיים בשכונה הישנה ומבניה האפרוריים.
האדריכל Konrad Kloster תכנן את הפרויקט והגשמתו לקחה שנתיים נוספות.
אף אחד לא ממש התגורר בבניין, הוא שימש כחלל משרדים, אבל קל לדמיין את האושר של העובדים שעבדו בו. נראה שהבית ריק כרגע ונבחנים שימושים חדשים בו. במועצת העיר נשמעו שמועות על שימוש בו כמוזיאון ריצי או כמסעדה.
מיקום: Innenstadt, Braunschweig, גרמניה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מפעל שימורי דגים לשעבר הפך לבית, בפורטוגל
אדריכלות
מפעל שימורי דגים לשעבר הפך לבית, בפורטוגל
  מצפון, נשמרה החזית המקורית, המאופיינת בפתחים גדולים הממוסגרים באבן גיר, אליהם נוספו מסגרות
למוזיאון החדש בליטא, נכנסים דרך הגג
אדריכלות
למוזיאון החדש בליטא, נכנסים דרך הגג
  המוזיאון, המשתרע על שטח של 15,000 מטרים רבועים, משולב באופן אורגני בטופוגרפיה של
מחנה עם אוהלים יוקרתיים: אתר הנופש היוקרתי באמירויות
אדריכלות
מחנה עם אוהלים יוקרתיים: אתר הנופש היוקרתי באמירויות
  הקומפוזיציה הגיאומטרית של פריסת הפרויקט, עשויה להיראות במבט ראשון אורגנית ולא פורמלית, אבל

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.