הצעירים בעיר אוהבים אותו, התיירים מצטלמים איתו והמבוגרים בעיר מתלוננים. בחלוף השנים הפך הבניין לאטרקציה תיירותית וכמה יזמים מנסים לשכפל את הפרויקט גם במרכז העיר.

תושבי ברונסוויק, גרמניה, מתגאים בבניין המטורף ביותר שנבנה אי פעם, המתנשא בעירם. המעטפת החיצונית של המבנה, מעוטר בציורים בסגנון גרפיטי ויש לו גם תצורה אורבנית ייחודית.
למרות שהבניין אינו עומד בתקנים המקובלים, הוא אקולוגי, עצים ניטעו בכל מקום אפשרי והחניון מלא באופניים.
הבית נקרא Happy Rizzi House לכבוד האמן ג'יימס ריצי, שצייר על הבית בצורה יוצאת דופן זו. הכל התחיל בשנת 2001 במקום בו עמד בית מגורים הרוס וחרב. ההחלטה הייתה אז לבנות משהו יוצא דופן שיפיח חיים בשכונה הישנה ומבניה האפרוריים.
האדריכל Konrad Kloster תכנן את הפרויקט והגשמתו לקחה שנתיים נוספות.
אף אחד לא ממש התגורר בבניין, הוא שימש כחלל משרדים, אבל קל לדמיין את האושר של העובדים שעבדו בו. נראה שהבית ריק כרגע ונבחנים שימושים חדשים בו. במועצת העיר נשמעו שמועות על שימוש בו כמוזיאון ריצי או כמסעדה.
מיקום: Innenstadt, Braunschweig, גרמניה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מבנה תעשייתי ישן הפך לבית חלומות משפחתי וחם
אדריכלות
מבנה תעשייתי ישן הפך לבית חלומות משפחתי וחם
  בפינת רחוב שקטה ב־Annandale, אוסטרליה, מסתתר אחד מפרויקטי ה־adaptive reuse המרשימים של השנים
תוספת בנייה הופכת גג של מבנה היסטורי לכפר אורבני מניאטורי
אדריכלות
תוספת בנייה הופכת גג של מבנה היסטורי לכפר אורבני מניאטורי
  פרויקט Didden Village של MVRDV מציג פרשנות רעננה למגורים בעיר צפופה: תוספת בנייה
משה ספדיה יבצע הרחבה של Marina Bay Sands, בהיקף של 8 מיליארד דולר
אדריכלות
משה ספדיה יבצע הרחבה של Marina Bay Sands, בהיקף של 8 מיליארד דולר
  משרד Safdie Architects הודיע על הרחבה משמעותית למתחם Marina Bay Sands, בהשקעה של

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.