בשנת 1946, הוזמן האדריכל המצרי חסן פתחי - חלוץ הבנייה באדובה, בוץ, לבנות כפר חדש בשם גורנה. הכפר תוכנן להבנות מעל קברים עתיקים בלוקסור ונחשב כפתרון להגנה על הקברים הפרעוניים.

 

החזון של פתחי, היה ליצור כפר בן-קיימא וידידותי לסביבה, עם חומרים מהסביבה שמסביב. הוא השתמש בלבני בוץ במקום בטון ופלדה והעדיף כלים פשוטים ושיטות מסורתיות, במקום קבלנים יקרים וטכנולוגיה עדכנית. הוא האמין כי ארכיטקטורה חייבת להיות מעוצבת על ידי התרבות של התושבים. גורנה החדשה, קם ככפר מאדמה עם אוורור טבעי, חדרים גדולים ומוארים, כיפות יפות והכל במחיר נמוך.
עם השנים, עם עליית מפלס המים התת-קרקעיים, לבני הבוץ הקרובים יותר לקרקע החלו להתמוסס והבתים התחילו לשקוע, מה שגרם לרוב התושבים להחליף את הבתים הישנים בבתים מחומרים עמידים יותר.
היום, לאחר כ-70 שנה, כמעט 50 אחוז מהבניינים המקוריים לא נותרו על תילם או נעלמו לחלוטין.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
הבית בהררית: ממסגר את הנוף ומכניס את הטבע פנימה
אדריכלות
הבית בהררית: ממסגר את הנוף ומכניס את הטבע פנימה
  את הבית תכנן האדריכל עומר כרמלי עבור זוג צעיר עם ילד, שביקשו ליצור
המעצב שגר בבית אבן יווני עתיק על אי
אדריכלות
המעצב שגר בבית אבן יווני עתיק על אי
  האדריכל Themistocle Antoniadis והמעצב Dimitris Pantazopoulos הובילו תהליך בן שנתיים שביקש “להקשיב לבית”
קנגו קומה הפך אתר תעשייתי מנוכר, לפארק עירוני אמנותי ב-Hangzhou
אדריכלות
קנגו קומה הפך אתר תעשייתי מנוכר, לפארק עירוני אמנותי ב-Hangzhou
  לב הפרויקט הוא קירוי קליל דמוי רשת – “ענן” עשוי כריות ETFE מודפסות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.