בניו דלהי, ניצב אתר Jantar Mantar, שפירושו המילולי "מכשירים למדידת ההרמוניה של השמים". גבהו של האתר 220 מטר והוא מכיל 13 מבנים אדריכליים המשמשים כמכשירים אסטרונומיים. האתר הוא אחד מחמישה שנבנו בשנת 1723, על ידי המהרג'ה ג'אי סינג השני מג'איפור, בן למשפחת רג'פוט המלכותית ששלטה בממלכה, כדי לעדכן את לוח השנה והטבלאות האסטרונומיות, בהתאם לתנועות של השמש, הירח וכוכבי הלכת.

 

העיר הוורודה ידועה בארמונות, במבצרים ובמבנים העתיקים שלה ואחד מהם הוא מצפה הכוכבים ג’נטר מנטאר. הוא משלב מבנים מרובים בעלי צורה ייחודית, כל אחד עם פונקציה מיוחדת למדידה אסטרונומית, לעקוב אחר מיקומם האסטרונומי של כוכבי לכת וכוכבים שונים.
סוואי ג’אי סינג, נולד באמבר והפך לשליט בה בגיל 11 לאחר שאביו המהרג’ה נפטר בשנת 1699. המלך הצעיר היה מבריק, להוט ללמוד ופיקח מבחינה חברתית ופוליטית. בין הישגיו הרבים, הוא ייסד את העיר ג’איפור הנושאת את שמו והיה אחראי לחלק גדול מהעיצוב שלה. את התואר סוואי הוא קיבל מהקיסר המוגולי אורנגזב, בשנת 1699, שהתרשם מהשנינות שלו. “סוואי” פירושו חכם פי אחת ורבע מבני דורו.
הודו בתקופה זו הייתה תחת שלטונם של המוגולים שחילקו את שליטתם באמצעות מנהיגי השושלות הקיימות כמו הראג’פוטים, המרתאים, הפשטונים והסיקים.

 

 

בסביבות שנת 1700, פגש ג’אי סינג את פנדיט ג’אגנת’ה סמרט, שהפך לגורו שלו ואחר כך ליועצו הראשי בענייני אסטרונומיה. לג’אגנת’ה הייתה השפעה גדולה בעיצוב הג’נטר מנטאר ושני האנשים נשארו חברים לכל החיים. שניהם למדו את הספרות הזמינה מהתרבות האירופית, האיסלאמית והפרסית ולמדו ממחוקרים ממקומות שונים בעולם, שהגיעו לשיא בפרויקט השאפתני ביותר שלהם של בניית חמשת מצפי הכוכבים.
מצפה Jantar Mantar מבוסס על מצפה הכוכבים של Ulug Begh בסמרקנד, אוזבקיסטן, אך הוא מדויק יותר בהשוואה אליו.
המכשירים העיקריים של המצפה כוללים את Laghu Samrat Yantra שיכול למדוד זמן מדויק עד 20 שניות, Ram Yantra שמודד גבהים של התחלות וכוכבי לכת, Rasivalaya מיועדים למדידת קו הרוחב והאורך השמימי, Jai Prakash Yantra מייצג את האופק, Nadivalaya מיישר קו עם קו המשווה, צ’אקרה ינטרה, דיגמסה ו-12 מכשירים התואמים את שנים עשר צבירי גלגל המזלות בשמים, בין היתר. עם זאת, שעון השמש נותר החשוב מכל המכשירים במצפה הכוכבים. חוגת שמש ענקית זו, המוצבת במרכז מצפה הכוכבים ג’נטר מנטאר, אורכה 27 מטרים וידועה כגדולה בעולם. שעון השמש יכול למדוד זמן עד לדיוק של שתי שניות.

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
הבית בו חיים דייריו בהרמוניה עם הציפורים והחרקים
מקומות
הבית בו חיים דייריו בהרמוניה עם הציפורים והחרקים
  עץ התאנה peepul, מכונה בהודו “תאנה קדושה”. זהו עץ מקומי, מאריך ימים ומוערך
בתי טאטה סומבה דמויי טירה, באפריקה
מקומות
בתי טאטה סומבה דמויי טירה, באפריקה
  טאטה פירושו “מבצר” וסומבה, פירושו “שבט” והכינוי של מבצר בא בשל המבנה דמוי
הוא כשלון אדריכלי, אבל מונומנט מרשים שמופיע בסרטים
מקומות
הוא כשלון אדריכלי, אבל מונומנט מרשים שמופיע בסרטים
  המתחם הושלם בשנת 1983 כחלק מפיתוח Marne-la-Vallée, הוא בולט במימדיו הגדולים שלו ובאסתטיקה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*