קרן המוזיאון הפיני לארכיטקטורה ועיצוב, בשיתוף עם חברת הנדל"ן ADM, חשפה את חמשת העיצובים שנבחרו בתחרות הבינלאומית, שמטרתה להציע להלסינקי מקום חדש המדגיש את ההיסטוריה והעיצוב של האדריכלות שלה. המוזיאון החדש שימוקם בנמל הדרומי ההיסטורי, איתגר אדריכלים מכל העולם, עם 624 הגשות אנונימיות שנבדקו מאז ספטמבר 2024. כעת הושלם השלב הראשון של התחרות וכל המועמדים שנבחרו, יעברו לשלב שני ויקבלו פרס כספי כדי לפרט את ההצעות שלהם.

 

המוזיאון החדש של פינלנד לארכיטקטורה ועיצוב Museum of Architecture and Design, אמור להתפרס בשטח של 10,050 מ"ר, שיתאים לסביבה העירונית וההיסטורית של העיר, תוך אימוץ פתרונות ברי קיימא ודלי פחמן. המועמדים שנבחרו לשלב הגמר, ימשיכו כעת בפיתוח מפורט יותר, החל מפברואר ועד סוף מאי 2025, המשקף תגובות הן מהמשוב של חבר השופטים והן מדעת הקהל, אשר נותרה פתוחה לתגובות עד 31 בינואר 2025. חבר השופטים, המורכב ממומחים בינלאומיים, ימשיך להעריך את העיצובים הללו והפוטנציאל שלהם להגשים את שאיפות המוזיאון. תוצאות סופיות יגיעו בספטמבר 2025.

 

 

המועמדים, עדיין אנונימיים, מייצגים מגוון רעיונות. מטרתם היא ליצור חלל המסוגל לארח מגוון רחב של תערוכות ואירועים, תוך התאמה ליעדים תרבותיים ואדריכליים רחבים יותר שהציבה הקרן. הפרויקטים הנבחרים צפויים להשתתף גם בסדנאות שיתייחסו לפונקציונליות ולקיימות של ההצעות שלהם.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
הריק כנקודת מוצא בעיצוב בית בולנסיה
חדשות
הריק כנקודת מוצא בעיצוב בית בולנסיה
  הפורמליזציה של "Casa MN" מאת HORMA studio היא תוצאה של מחקר וניסויים בין
המוזיאון לאמנות עכשווית בפורטו, שתכנן אלווארו סיזה
חדשות
המוזיאון לאמנות עכשווית בפורטו, שתכנן אלווארו סיזה
סיזה ויירה עיצב את המוזיאון כדי למזער את השפעתו על הסביבה ולהשתלב באופן מלא
טכנולוגיות פורצות דרך של Hermetix: דור חדש של דלתות ביטחון לבתים משותפים ומשרדים
חדשות
טכנולוגיות פורצות דרך של Hermetix: דור חדש של דלתות ביטחון לבתים משותפים ומשרדים
  הטכנולוגיה החדשה של Hermetix תוכננה כדי לסכל ניסיונות חדירה אלימים באמצעים שונים ולהעניק

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.