קרן המוזיאון הפיני לארכיטקטורה ועיצוב, בשיתוף עם חברת הנדל"ן ADM, חשפה את חמשת העיצובים שנבחרו בתחרות הבינלאומית, שמטרתה להציע להלסינקי מקום חדש המדגיש את ההיסטוריה והעיצוב של האדריכלות שלה. המוזיאון החדש שימוקם בנמל הדרומי ההיסטורי, איתגר אדריכלים מכל העולם, עם 624 הגשות אנונימיות שנבדקו מאז ספטמבר 2024. כעת הושלם השלב הראשון של התחרות וכל המועמדים שנבחרו, יעברו לשלב שני ויקבלו פרס כספי כדי לפרט את ההצעות שלהם.

 

המוזיאון החדש של פינלנד לארכיטקטורה ועיצוב Museum of Architecture and Design, אמור להתפרס בשטח של 10,050 מ"ר, שיתאים לסביבה העירונית וההיסטורית של העיר, תוך אימוץ פתרונות ברי קיימא ודלי פחמן. המועמדים שנבחרו לשלב הגמר, ימשיכו כעת בפיתוח מפורט יותר, החל מפברואר ועד סוף מאי 2025, המשקף תגובות הן מהמשוב של חבר השופטים והן מדעת הקהל, אשר נותרה פתוחה לתגובות עד 31 בינואר 2025. חבר השופטים, המורכב ממומחים בינלאומיים, ימשיך להעריך את העיצובים הללו והפוטנציאל שלהם להגשים את שאיפות המוזיאון. תוצאות סופיות יגיעו בספטמבר 2025.

 

 

המועמדים, עדיין אנונימיים, מייצגים מגוון רעיונות. מטרתם היא ליצור חלל המסוגל לארח מגוון רחב של תערוכות ואירועים, תוך התאמה ליעדים תרבותיים ואדריכליים רחבים יותר שהציבה הקרן. הפרויקטים הנבחרים צפויים להשתתף גם בסדנאות שיתייחסו לפונקציונליות ולקיימות של ההצעות שלהם.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
וילה יוקרתית, בלב הג'ונגל של בני המאיה
חדשות
וילה יוקרתית, בלב הג'ונגל של בני המאיה
  אדריכלים: Espacio 18 Arquitectura שטח: 445 מ"ר שנה: 2023 צילומים: César Béjar אדריכל
חללי אמנות ציבוריים, על אגם, בתוך הטבע
חדשות
חללי אמנות ציבוריים, על אגם, בתוך הטבע
  המבנים עוצבו בהשראת מערות בהרים הקארסטיות המקומיות של מחוז גוויג'ואו, צורות פיסוליות היוצאות
הבית האייקוני פרנק לוייד רייט, Circular Sun House, למכירה ב-8.9 מיליון דולר
חדשות
הבית האייקוני פרנק לוייד רייט, Circular Sun House, למכירה ב-8.9 מיליון דולר
  שנות התשעים באדריכלות באמריקה, חזרו לשנות החמישים. כך גם הבית שנבנה בפועל ב-1967,

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.