הולנד מלאה בקוטג'ים צבעוניים, בירוק עד, הצובעים את רחובות הערים השוקקות. אבל, המלון Inntel Zaandam, המלון הכי מוזר באמסטרדם, נראה כאילו יצא ישר מתוך סרט מצויר או סיפור לילדים, עם גוונים בהירים של כחול וירוק. הוא בנוי כמו ערב רב של קוטג'ים צבעוניים להפליא, מוערמים זה על גבי זה, כדי ליצור בית מלון ענק.

 

האדריכל Wilfried Van Winden תכנן אותו בהשראת "הבית הכחול", היצירה שצייר קלוד מונה ב-Zaandam בשנת 1871. במלון 160 חדרים, אמבטיות טורקיות, ברכת שחייה ובר: ממש כמו בכל מלון רגיל אחר. אבל העיצוב שלו הפך אותו לאייקון ומבקרים מכל העולם נהנים ממראה הפלא האדריכלי הייחודי הזה, אפילו בלי לבלות בו.
המלון הוא חלק מהתכנית בצפון הולנד, לשימור הארכיטקטורה המקסימה של האזור, תוך שיקום מבנים בזה אחר זה, עם שמירה על מתווה הרחוב ההיסטורי. אולם מרכז העיר הלא-אישי והמשעמם, מקבל זריקת מרץ, עם עיצוב בסגנון מוגזם של הכפר Zaanse Schans ההיסטורי. למלון הזה יש קסם מיוחד, המשלב עיצוב כאוטי מלאכותי, עם העיצוב הקלסי של קוטג'ים הולנדיים מסורתיים, הבתים הציוריים בצבע ירוק, האופייניים לאזור.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אדריכלות על צוק: מרכז הספא “The Rock” בסין
אדריכלות
אדריכלות על צוק: מרכז הספא “The Rock” בסין
  הפרויקט מבוסס על רעיון של “דה־אדריכלות” – טשטוש המחווה הצורנית לטובת חוויה חללית
 כשמחסן חקלאי הופך למניפסט של קיימות
אדריכלות
 כשמחסן חקלאי הופך למניפסט של קיימות
  נקודת המוצא לפרויקט הייתה שלד קיים: מחסן חקלאי ישן ששימש לאחסון תוצרת. במקום
ממבנה נטוש למוזיאון מהדהד אור: מוזיאון האמפתיה בהאנגג’ואו
אדריכלות
ממבנה נטוש למוזיאון מהדהד אור: מוזיאון האמפתיה בהאנגג’ואו
  המחווה האדריכלית הבולטת ביותר היא המעטפת: חזית גלית עשויה נירוסטה ואלומיניום אנודייז, היוצרת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.