הולנד מלאה בקוטג'ים צבעוניים, בירוק עד, הצובעים את רחובות הערים השוקקות. אבל, המלון Inntel Zaandam, המלון הכי מוזר באמסטרדם, נראה כאילו יצא ישר מתוך סרט מצויר או סיפור לילדים, עם גוונים בהירים של כחול וירוק. הוא בנוי כמו ערב רב של קוטג'ים צבעוניים להפליא, מוערמים זה על גבי זה, כדי ליצור בית מלון ענק.

 

האדריכל Wilfried Van Winden תכנן אותו בהשראת "הבית הכחול", היצירה שצייר קלוד מונה ב-Zaandam בשנת 1871. במלון 160 חדרים, אמבטיות טורקיות, ברכת שחייה ובר: ממש כמו בכל מלון רגיל אחר. אבל העיצוב שלו הפך אותו לאייקון ומבקרים מכל העולם נהנים ממראה הפלא האדריכלי הייחודי הזה, אפילו בלי לבלות בו.
המלון הוא חלק מהתכנית בצפון הולנד, לשימור הארכיטקטורה המקסימה של האזור, תוך שיקום מבנים בזה אחר זה, עם שמירה על מתווה הרחוב ההיסטורי. אולם מרכז העיר הלא-אישי והמשעמם, מקבל זריקת מרץ, עם עיצוב בסגנון מוגזם של הכפר Zaanse Schans ההיסטורי. למלון הזה יש קסם מיוחד, המשלב עיצוב כאוטי מלאכותי, עם העיצוב הקלסי של קוטג'ים הולנדיים מסורתיים, הבתים הציוריים בצבע ירוק, האופייניים לאזור.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אילת מתהדרת עם פרויקט מגורי יוקרה חדש
אדריכלות
אילת מתהדרת עם פרויקט מגורי יוקרה חדש
  שוק המגורים באילת עובר בשנים האחרונות שינוי משמעותי. אם בעבר עיקר הבנייה התמקדה
מה אדריכל רואה כשהעולם מסתכל על המונדיאל? / אדריכל מידד גנדלר
אדריכלות
מה אדריכל רואה כשהעולם מסתכל על המונדיאל? / אדריכל מידד גנדלר
  המונדיאל מזכיר עד כמה אדריכלות של מתקני ספורט היא הרבה מעבר לאולם, לבריכה
מבנה הסטודיו שנראה כמו קוביית משחק ענקית
אדריכלות
מבנה הסטודיו שנראה כמו קוביית משחק ענקית
  המבנה תוכנן עבור חברת מוצרי תינוקות ומשמש את עובדיה כאזור מנוחה, חלל לפעילויות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.