מזל טוב זה למשל, היכולת לבנות בית בתקציב בלתי מוגבל. מזל רע, זה למות לפני שתהיה ההזדמנות לעבור לגור בו. זה מה שקרה ל-Joaquim Navàs, אשר בנה את Casa Navas ב-Reus, קטלוניה, ספרד, יצירת מופת עיצובית שהשתמרה יפה ומתפקדת כיום כבית מלון.

למרות שבמבט ראשון הבית ניראה כמו אר נובו במיטבו, הרי שהוא למעשה מהווה את אחת הדוגמאות הטובות ביותר למודרניזם ובמיוחד זה הקטלאני. המודרניזם התרחש באותה תקופה כמו האר נובו ויש ביניהם בהחלט מקבילות רבות.
התרבות הקטאלונית תמיד הפגינה רוח מרדנית ולכן זה רק הגיוני שפה תהיה מקום הולדתה של תנועה המבקשת לסמל את המשמעות של להיות קטלאני, במיוחד בתקופה בה היא דרשה את עצמאותה מספרד, בתקופת הרנסנס הקטלאני. המודרניזם הביע נוסטלגיה לתקופות פשוטות יותר. בתחילת המאה העשרים, כאשר הכינו את התוכניות לבניית אחוזה זו, קטלוניה חוותה את כאבי המהפכה התעשייתית בדומה לשאר העולם. הרבה תעשיינים עשירים הזמינו בנייה של בתי קיץ מודרניסטים לצד מבני תעשייה בקטלוניה, די אירוני בהתחשב בכך שאחד העקרונות העיקריים של המודרניזם, דוחה את ערכי הבורגנים. Joaquim Navàs היה אחד מהתעשיינים העשירים הללו, שעשה את הונו מסחר בטקסטיל. בכדי לבנות לו אחוזה, הוא שכר את Lluís Domènech i Montaner לאדריכל ואמר לו שהוא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה ומדמיין, ללא הגבלה כלשהי. עבור החללים הפנימיים, הם בחרו במעצב הפנים Gaspar Homard, מאושיות תנועת המודרניזם.
הבניין עמד שלם ומושלם בשנת 1911, אלא שאז Navàs נפטר ואשתו עברה לבית בלעדיו.
הבית ניזוק אמנם מעט במהלך מלחמת האזרחים בספרד, אבל הוא עדיין עמד במלוא תפארתו והושכר לדיירים שונים לאורך המאה ה-20, עד שאיש עסקים קנה את הנכס והפך אותו למלון שנפתח לציבור בשנת 2019. המלון מציע טיול אחורה בזמן, מארח ערבי נושא על מודרניזם, בליווי קולינארי ומוזיקלי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מוזיאון השחרור של מניסה (MKM): אדריכלות של זיכרון, חומר ותחושה
אדריכלות
מוזיאון השחרור של מניסה (MKM): אדריכלות של זיכרון, חומר ותחושה
  MKM נבנה כמרחב נרטיבי רציף המוקדש לתנועה העממית שהתפתחה במניסה מחוץ לשלטון המרכזי
הבית במקסיקו נמצא מול נוף שניראה כמו ציור חי
אדריכלות
הבית במקסיקו נמצא מול נוף שניראה כמו ציור חי
  הפריסה, מאורגנת בצורת "L", אפשרה להפיץ את החללים בצורה שתשפר גם את התפקוד
ארכיטקטורה של ריח: מוזיאון הניחוחות של Guangzhou
אדריכלות
ארכיטקטורה של ריח: מוזיאון הניחוחות של Guangzhou
  מונחה על ידי עקרונות של פתיחות, שיתוף פעולה וקיימות, המוזיאון נתפס לא רק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.