ספרייה קהילתית נבנתה בשדה רחב ידיים של פרחי חרצית, קרח למרגלות הר יונטאי. המבנה הרב תכליתי מציע טעימות תה פרחי חרצית, ספריה, מופעים מוזיקליים אינטימיים, סדנאות לחינוך חקלאי ואחסון לכלי חקלאות.

 

האדריכלים לא רצו לכפות מבנה גדול על שדה פרחים ולכן חילקו את המבנה לחמישה חללים קטנים ומפוזרים, המחוברים זה לזה אך פועלים בנפרד, ללא הפרעה בין הפונקציות השונות. הארכיטקטורה, המורכבת מיחידות נפרדות, מדמה כפר מיניאטורי. החלק החיצוני של כל יחידה שואב השראה מהצללית של בתי הכפר המקומיים, הכוללים גגות משופעים בסגנון האדריכלי המסורתי של האזור. עם תקרות עולות ומכוונות לכיוונים שונים, הספרייה לוכדת במלואם את הנופים הקסומים מכל עבר בשדה הפרחים.
כך, האדריכלות והסביבה הטבעית מתחברות והמבנה משמש נקודת תצפית להתבוננות בשדה, ממסגר נוף ציורי דרך חלונותיו. במקביל, הצורה הפיסולית של המבנה, יוצרת פריחה אמנותית משלה.
הפנים מורכב מסדרת חללים מדופני עץ המקושרים זה לזה, מגדירים אזורים ציבוריים לפרטיים.

 

 

Jiaozuo, סין
אדריכלים: ATELIER XI
שטח:
316 מ”ר
שָׁנָה:
2021
צילומים: Chao Zhang
אדריכל ראשי: Xi Chen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מיכאל אזולאי יתכנן פארק ימי ענק בברלין
עיצוב, אופנה ומיתוג
מיכאל אזולאי יתכנן פארק ימי ענק בברלין
  הפארק הימי המשוכלל שנבנה כעת בברלין, יפתח ב-2026. הוא יציג את המערכת האקולוגית
רובע ירוק ברחובות ייצר לעצמו חשמל עצמאית
עיצוב, אופנה ומיתוג
רובע ירוק ברחובות ייצר לעצמו חשמל עצמאית
את התכנית מקדמות עיריית רחובות וה.ל.ר (החברה לפיתוח רחובות) והוא עתיד להבנות ברובע המזרחי
לחיות על הקצה: “בתי המתאבדים” על פני התהום בבוליביה
עיצוב, אופנה ומיתוג
לחיות על הקצה: “בתי המתאבדים” על פני התהום בבוליביה
  בשבועות האחרונים, גשמים זורעים הרס בבירת בוליביה ובסביבתה והם הגדילו את הסיכון למפולת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*