החלקה עליו ניצב בניין הפקולטות לפסיכולוגיה ולכלכלה, צרה במיוחד ותחומה ממזרח ומדרום בעצי איקליפטוס. התכנון של המבנה, משקף עיסוק במספר סוגיות מפתח: המחויבות שלנו לארכיטקטורה ירוקה, הרצון לכונן מערכות יחסים דינמיות וברורות בין המבנים לסביבתם והמחויבות לשלב בתוכם באופן הרמוני ויעיל פונקציות מוגדרות בקפידה.

 

 

 

נשיא המרכז הבינתחומי, פרופ' אוריאל רייכמן, הציג בפנינו תוכנית שאפתנית הכוללת מספר כיתות הממלאות אחר הצרכים הייחודיים של הפקולטה לפסיכולוגיה, כמו גם חדרי סמינר, מעבדות מחשבים, מעבדות לחקר המוח וחדרים שנועדו לניסוי, תצפית, מחקר וניטור אפקטיבי.
המענה שהצגנו לדרישות הללו היה בניין מאורך שמגיב למימדים ולמגבלות הספציפיות של האתר. יצרנו חזית צפונית שקופה המנצלת את יתרונותיו של האור המגיע מהכיוון הזה ויוצרת ומקיימת בו-בזמן מערכת יחסים ויזואלית עם הקמפוס. כך, בין אם סטודנטים נכנסים או יוצאים מהכיתות, בין אם הם בוחרים לשבת בקבוצות דיון או ללמוד בגפם, בין אם הם בשטחים הציבוריים של הפקולטה או מחוץ להם – הופכים הסטודנטים לחלק מהבניין ומסביבתו. במקום להציב במקום מסה כבדה המאפיינת מוסדות רבים, בחרנו להבליט דווקא את נגישותו של המבנה. כדי לחזק את תחושת הקלילות שלו, הגבהנו מעט את קומת הקרקע ובדרך זו גם הדגשנו את היחס העדין של הבניין עם סביבתו, הגן ועצי האיקליפטוס.
בניגוד מוחלט לצדו הצפוני של הבניין, החזית הדרומית מתאפיינת במוּצקות ובחלונות צרים ומאורכים שמכניסים אור לתוך הבניין תוך מיזעור ההשלכות התרמיות הנלוות, החזית מתקפלת והופכת בחלקה העליון לגג ובחלקה התחתון למדרכה. כך נוצר הרושם שלפיו החזית הצפונית השקופה נעטפת בקליפה מגוננת.

 

B_006

 

B_014

 

B_027

 

B_029

 

B_033

 

B_038

 

B_044

 

B_045

 

 

B_091

 

B_047

 

B_052

 

B_054

 

B_063

 

B_066

 

B_071

 

B_073

 

B_087

 

PF--Eastern-Facade

 

PF--Narrow-Section

 

PF--Northern-Facade

 

PF--Plan-+1

 

PF--Plan-+2

 

PF---Plan-+3

 

PF--Plan-+4

 

PF--Plan--1

 

PF--Southern-Facade(A)

 

PF--Western-Facade

 

 

אדריכלות: גוטסמן – שמלצמן אדריכלים
צוות תכנון: ענבר עידן, עמי שמלצמן, אסף גוטסמן
צלם : עמית גירון