בתחילת שנות השמונים, העניקה הממשלה ההולנדית סובסידיה נדיבה לעיריית Hertogenbosch, שנמצאת צפונית מערבית לאיינדהובן. הרעיון היה ליצור דיור ניסיוני למגורים וממנו נולד הפרויקט Bolwoningen, פרי מוחו של האדריכל Dries Kreijkamp, שרצה ליצור את "החוויה האופטימלית של הטבע על כל היבטיו".

המגורים בקומה העליונה של כדור ענק, עם נוף של 360 מעלות, כשמכל חלון ניבט נוף של הסביבה הטבעית, כך ראה האדריכל את השילוב בטבע. שכונת בתי המגורים הכדוריים הללו, נבנו בשנת 1984 והם בעצם מבנים מ-PVC עם מעטה תרמי מונח על פריקסט בלוקי בטון, עם גישה באמצעות גרם מדרגות. התכנית כוללת את אזור השינה בקומה התחתונה עם שני חדרי שינה, חדר האמבטיה ומטבח בקומה הראשונה ואז אזור מגורים עם נוף פנורמי בקומה העליונה. החדרים קטנים יחסית, רק 5.5 מטרים ולכן מאוכלסים על ידי אנשים בודדים או זוגות.
כמעט לא יאומן, אך הבתים הללו עדיין מיושבים עד היום.