מבנה החינוך שנבנה בשכונה הירוקה בכפר סבא, הכולל 27 כיתות לימוד, נבנה בזמן שיא של 11 חודשים, בשנת קורונה ונפתח בחודשים אלה.

 

המבנה, בשטח של 5,800 מ"ר, הינו חלק מקרית חינוך גדולה הכוללת בסמוך: בי"ס יסודי 18 כיתות לימוד, גני ילדים ואולם ספורט קטן. אולם ספורט נוסף, צפוי להבנות במתחם במהלך השנה הקרובה.
תא השטח הקטן שהוקצב למבנה, דרישות הפרוגרמה הגדולות, בשילוב אילוצי השטח, הביאו לפתרון של פיצול המגרש לשני מפלסי חצרות, כאשר מבנה החטיבה – הקובייתי והקומפקטי בן 4 קומות, "הונח" בלב המגרש, תוך מתן אפשרות גישה נוחה אליו וממנו.
לאור הפרשי הטופוגרפיה הגדולים במגרש, המבנה נגלה לעין הולך הרגל מכיוון הרחוב, כמבנה בן 3 קומות בלבד. אולם מבט מקרוב מגלה קומה שלמה נוספת, הנמצאת מתחת למפלס הכניסה הראשי, הכוללת את כלל הפונקציות הציבוריות ובכללן: ספריה, אודיטוריום, קיוסק, חדרי הסבה ועוד. בהתאם להנחיה העירונית, כלל השימושים הציבוריים, מאפשרים שימוש דו תכליתי לטובת הקהילה בשעות אחה"צ.

 

 

בהתאם לתכנית הבינוי העירונית, הכניסה הראשית למתחם היא דרך שביל ציבורי המשותף לשני בתי הספר ( היסודי והחטיבה ). הכניסה מובילה למפלס חצר עליונה, מגוננת ורישמית.
הירידה אל החצר התחתונה הרחבה, מתאפשרת דרך טריבונה גדולה ורחבה מחופה לוחות עץ איפאה, בתוכה שזורים באופן "כאילו אקראי" עצי צאלון בוגרים.
לאור העובדה שמבנה החטיבה ממוקם בלב המגרש, בתפר שבין שני מפלסי החצרות, הכניסה הראשית אליו, היא דרך גשר המדמה כניסה לטירה מודרנית בסצנה כאילו נלקחה מ"משחקי הכס".
בתוך המבנה, מתגלה טריבונת ישיבה גדולה ורחבה נוספת, המאפשרת התכנסות גדולה מחד וירידה למפלס החצר התחתונה דרך המבנה. את כל חלל הפנים המרווח והרחב, מאיר סקיילייט שקוף וגדול הממוקם בתקרת החלל המרכזי. מעבר להכנסת האור הרב והרך פנימה ללב המבנה, משמש הסקילייט להוצאת אויר חם החוצה ובכך הופך את החלל הפנימי למאוורר ומאוקלם באופן מיטבי.
גרמי המדרגות, המחברים בין קומות המבנה, מוקמו בלב המבנה, בתצורה המשווה להם מראה פיסולי. במקום גרם מדרגות פלדה \בטון\זכוכית, גרמי המדרגות הללו, חופו כולם בלוחות HPL בגוון עץ.

 

 

המבנה, מחופה כולו בלוחות אלומיניום בגוון לבן ולוחות HPL בגוון עץ בהיר. ביניהם, בסמוך לאזורי המעבר הקומתיים, נשזרו קירות מסך משולבים זכוכית צבעונית, המכניסים אור מסונן ובעל צבעוניות עדינה.כלל פרטי החיפוי והמבנה תוכננו בקפידה, בשפה אדריכלית שקטה ופשוטה.
בית הספר, תוכנן פנים וחוץ, כולל פריטי הנגרות המותאמים למבנה, בליווי מחלקת הנדסה ומחלקת חינוך של הרשות, תוך שימת דגש על פדגוגיה עדכנית, יצירת מגוון מרחבי למידה. הכל תוך טשטוש הגבולות בין כיתות האם לחללי המשנה, ותוך יצירת אזורי פעילות-למידה-מפגש וחקר בלתי פורמליים.
סקאלת הצבעים הבהירים, הגוון הלבן הדומיננטי, בשילוב גווני העץ החמימים, מביאים לתחושה כי נדמה שהחלל המרכזי, נלקח ממדינות סקנדינביה.
המבנה מושתת על עקרונות הבניה הירוקה, החל בתכנון מותאם חסכונות אנרגטיים, תכנון מבנה וחלונות מבודדים, אוורור מיטבי, הפניות אקלימיות נכונות וכלה בתכנון הנופי שכלל אזורי חלחול וגינון נרחבים תוך מחשבה יתרה על משתמש הקצה, נערים ונערות.

אדריכלות, אדריכלות נוף, עיצוב פנים ונגרות רגבים+ אדריכלים
צוות התכנון ערן זילברמן, אלמוג אור, תום קביטקובסקי, ליה עוזר
לקוח החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, עבור עיריית כפר סבא
קבלן ראשי אניס קבלנות בניין ופיתוח
ריהוט ונגרות ז.כ איילון פרויקטים בעץ
קבלן אלומיניום בדר אלומיניום
תאורה ח.ש. אורן תאורה בע״מ