הבית הפרטי אותו תכננה שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים, לבני זוג בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם הצעירים, העניק להם מרחב מגורים מעורר השראה המשלב בין אלמנטים מודרניים ונקיים לחמימים וקלסיים.

שילוב סגנונות, ריבוד חומרים ואלגנטיות עיצובית

 

שילוב סגנונות, ריבוד חומרים ואלגנטיות עיצובית הם ממאפייניו הבולטים של הבית הממוקם באחת המושבות הוותיקות והפסטורליות בישראל. הקונספט האורבני, עם קריצה מינימליסטית, זוכה לכסות חמימה וביתית הודות לשילוב אלמנטים מפתיעים. דן יצרה עבור המשפחה מרחב מחיה אלגנטי ומזמין, רווי בפרטים, פרטי נגרות, חיפויי קירות, גופי תאורה, ריהוט, טקסטיל ושפע של אמנות שמוסיפה ממד תרבותי ואישי. החלל נותן מענה פונקציונלי מלא לדיירי הבית וכולל פתרונות אחסון שמותירים את המרחב מסודר, אוורירי ומאורגן.

 

 

חלונות ויטרינה גדולים מכניסים שפע אור ואוויר ומאפשרים לגינה להראות כמעט מכל זווית בבית

 

שטח הבית כ-450 מ"ר הבנויים על פני 3 מפלסים. שטח המגרש הוא כחצי דונם ומחוץ לבית מחכה לבני המשפחה בריכת שחיה מפנקת שמשמשת אותם בשעות הפנאי באופן תדיר. את מעטפת הבית תכננה דן בצורת ר', זאת על מנת ליצור חיבור מיטבי בין פנים הבית לסביבת החוץ שנשקפת מכל עבר. הבית משופע בחלונות ויטרינה גדולים שמכניסים שפע אור ואוויר ומאפשרים לגינה להראות כמעט מכל זווית בבית. בתוך כך תכננה דן יציאה גם מהמטבח מה שמאפשר לבני המשפחה לצאת לגינה גם דרכו ולארח בנוחות ויעילות.

 

 

את חזיתות הבית תכננה דן בסגנון אירופאי, מעידים על כך גימורי המעקות השחורים שמעטרים את המרפסות והכרכובים באימרת הגג והפרגולה הבנויה. כך גם הפאנלים שעוטפים את הקומה התחתונה ומקנים לה מראה עשיר ותלת ממדי. הפרגולה סוככת על איזור האירוח החיצוני. היא מגדירה אותו וסוגרת את צורת ה' של ה-LAYOUT הבנוי לכדי ריבוע שלם. שולבו בה גופי תאורה בריתמוס קבוע שבלילות חשוכים במיוחד מחכים את מאור הכוכבים. פרופילי הפתחים שנצבעו בשחור יוצרים קונטרסט אל מול החזיתות הבהירות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בבית ניכר השימוש בקו מודרני, נקי ועם זאת חמים. תקרת החלל הציבורי גבוהה (כ-3.2 מ') התאורה נסתרת ברובה ומערכות המיזוג מושתלים ביחידות ארון ומאחורי הקמין שבסלון ולכן לא נדרשו הנמכות תקרה כלל. לדן ולבני הזוג חשוב היה ליצור מרחב נקי, מואר ואוורירי מבלי שתתקבל תחושה מוזיאלית ובלתי נגישה. עבור רצפת החלל הציבורי בחרה דן באריחי גרניט פורצלן גדולים דמויי בטון שמייצרים תחושה המשכית.
החלל תוכנן כ-open space ועם זאת, העובדה שהבית תוכנן בצורת ר' איפשר להגדיר היטב את הפונקציות שבו. בצלע אחת תוכן מטבח מרווח ומפנק שמהווה עבור בני המשפחה עוגן. זהו המקום בו המשפחה מתכנסת ונהנית מזמן איכות משותף. במרכזו אי רחב ידיים ופונקציונלי במיוחד שמאפשר התנהלות פרקטית ונוחה במו משולבים הכיריים ומקרר יינות. החזיתות צבועות צבע אפוקסי בתנור ומשטחי העבודה שנבחרו עשויים דקטון. שני האלמנטים הללו מתחברים יחדיו ויוצרים מראה אלגנטי במיוחד. בהמשך המטבח מצוי חדר המשפחה.

 

 

 

במרכז החלל גרם מדרגות מונומנטלי. המדרגות חופו שיש שמזכיר בצבעו את רצפת החלל. המעקות עשויים זכוכית ומשתלבים היטב בתחושה האוורירית והמוארת. בסמוך לירידה למפלס התחתון נחבאים שירותי אורחים אינטימיים עבורם תכננה דן מבואה לנטילת ידיים ודלת נסתרת. בסמוך ממוקמת פינת משפחה פורמלית גדולה ומזמינה ולאחריה הסלון במרכזו קיר הקמין שמשמש כ-FOCAL POINT שנצבע בעבודת יד אומן בטקסטורה ייחודית המדמה בטון. הקווים בחלל גאומטריים ונקיים ועם זאת התחושה נעימה ועוטפת. דן השכילה לשלב במרחב מערכת ישיבה נוחה הכוללת ספת רביצה כיפית. זאת ועוד שילבה דן בחלל שפע של אלמנטים שמקנים למרחב שפע של אופי כך פרטי האמנות והשטיח הטקסטורלי שנטווה בעבודת יד מחוטי צמר ומשי.

 

 

קומת המגורים העליונה כוללת מאסטר שינה מפנק לבני הזוג ואת חדרי השינה של שני הילדים הצעירים. ביתם המתבגרת זכתה לסוויטה משל עצמה במפלס הירידה למרתף. דן יצרה בקומת המגורים שני אגפים, האחד להורים והשני לילדים. הם קרובים דיו ועם זאת הם זוכים לפרטיות מרבית. סוויטת ההורים תוכננה בצלע האחורית ובני הזוג נהנים מתצפית מיטבית לחצר האחורית ולבריכה. בחדר הרחצה של השניים תוכננה אמבטיה ומקלחון זוגי גדול במיוחד ובו ספסלים בנויים. את חדר הארונות תכננה דן כך במעין מבואה בין איזור השינה לרחצה. כך בני הזוג אינם מפריעים אחד לשני בשעה שהם מתארגנים וההתארגנות הופכת לנוחה ופרקטית.