ממש בכניסה לכפר KARPACHEVO בבולגריה, עומדת טחנה ישנה שהפכה לנקודת מפגש של תרבויות, לאומים, דורות ורעיונות. החורבה העתיקה והנטושה הוסבה למרכז תרבות וחיי חברה בכפר ובאזור, מרחב ציבורי תוסס, שחזר לקהילה.

שיקום המבנה הנטוש נעשה בשנת 2022, בחומרים טבעיים מקומיים ומיחזור החומרים הזמינים (קרשי עץ, רעפים, לבנים, טיח אדובי, אבן וכדומה), כדי לשמור על האסתטיקה הכפרית  המקורית. עקרון העיצוב היה ניגודיות ואיזון. בפנים שולבו אלמנטים ממתכת צבועים בלבן, בניגוד למבנה העץ הישן הכפרי המחוספס. האלמנטים החדשים שנוספו לא רק משפרים את המראה הטבעי של המבנה הישן אלא גם מכניסים אור לחלל הפנימי.
המשחק בין ישן לחדש, כהה ובהיר, 'נקי' ו'מלוכלך' יוצרים את האווירה המיוחדת של הרמוניה ואיזון ביחס לרוח האותנטית של המקום. התוצאה הכוללת – חלל היברידי שהצליח לשמור על אופיו הייחודי והאמיתי, אך גם מספק את כל הצרכים העכשוויים של הייעוד החדש.
מבנה העץ בן 3 הקומות נשמר במצבו המקורי ורק עבר חיזוק מבני. פתחים דרך הקומות מאפשרים חיבור ויזואלי אנכי רב קומות. הקומה הראשונה, הנגישה מהכניסה הראשית, מורכבת מ-3 אזורים – נקודת מידע, מטבחון ואזור משותף – מקום מפגש לכל הדורות. הקומה השנייה משמשת כחלל רב תכליתי המספק במה לסוגים שונים של אירועי תרבות – הדרכות, מצגות, סדנאות, הרצאות, דיונים ציבוריים ומרחב עבודה משותף. בקומת הקרקע ממוקמים שירותים למבקרים, שטחי אחסון ומתקני השכרת אופניים. להבטחת הגישה לקומה 2 נוספו גרם מדרגות ומעקות חדשים. חלונות העץ נעשו מחדש בפריסה המקורית שלהם והוכפלו מבפנים עם חלונות בעלי זיגוג כפול מאלומיניום כדי להבטיח חיסכון באנרגיה.