היקב הוקם בשנת 2012 במדרונות שמעל הכפר Kurdějov, אחד מספקי היין החשובים ביותר לתושבי העיר Mikulov והעיר Brno וכן לחצרות האצולה במורביה. באימוץ שמו ההיסטורי של הכפר, יקב גורדאו הצעיר תובע את מורשת גידול היין הגדולה של האזור.

 

המיקום היעיל ביותר ליקב מבחינה תפעולית, הוא ממש במרכז הכרמים. זה גם תכליתי וגם פואטי, שכן הוא מציע נופים מרגיעים וקסומים. לשם כך, מיקומו של הבניין בשטח הכפרי הפתוח הביא עמו באופן טבעי דרישות גבוהות לשילוב אדריכלי ונוף. ההקשר הנופי מטופל בצורת עיקול עדין – אדווה בנוף, גבעה בין גבעות. הקפדה רבה על שילוב המבנה בשטח וחיבורו לירוק הטבעי. הגג המתעקל מתוכנן כירוק נרחב ובשטח המבנה שמסביבו נטועים 150 שיחים ועצים בוגרים, הגדלים לרוב דרך הגג ה”מחורר”.

 

 

הבניין עצמו בנוי מבטון מזוין בגובה שתי קומות. החלק התת קרקעי משמש לייצור, אחסון וארכיון יין. קומת הקרקע משמשת לטעימות, ישיבה ומכירות. שתי דירות זמינות ללינה מזדמנת. המבנה בקרקע של הבניין הוא מסורתי עבור היקב והקונספט שלו עכשווי ונצחי לחלוטין. החזות מספקת חוויה של יופי, עידון ונוחות. השימוש בחומרים כמו בטון חשוף, זכוכית, מתכת, אלון ועץ שיטה, תומך בצורה האורגנית של המבנה.
הקשר הישיר לנוף, מתאפשר על ידי מפתחים גדולים של זכוכית, מרפסות נדיבות וגג משופע.
הבניין מתוכנן תוך כבוד מירבי לנוף שמסביב. הוא מכוסה כולו בגג ירוק רחב מעוקל, כך שכמעט ואינו נראה מרחוק לאחר שהצמחייה גדלה. סביבת המבנה כוללת מספר שיחים חדשים ועצים בוגרים על מנת ליצור גם מיקרו אקלים אופטימלי בעתיד. מיקום המבנה ממש בכרם ממזער את הובלת חומרי הגלם והעובדים בתוך היקב. אזורי הייצור ממוקמים מתחת לשטח, כאשר אזורי הלקוחות פתוחים לשמש דרך חזית זכוכית ובכך עושים שימוש באנרגיה פסיבית. למניעת התחממות יתר בחודשי הקיץ החמים, מעוצבים זיגוג משולש בידוד תרמי בשילוב עם דקים מעץ אלון מול החלונות, תוספת מספקת של הגג המעוגל והצללה של הפרגולה בחזית החזית באמצעות יריעות. משאבת חום אוויר למים משמשת לחימום. מי הגשמים נאספים במיכל אגירה ומשמשים להשקיית הכרם.

 

 

Studio Aleš Fiala
Design team Tomáš Bílek, Bronislav Bureš [civil engineers]
Client Gurdau Winery
Project location Kurdějov 300, 693 01 Kurdějov
Project country Czech Republic
Completion year 2022
Built-up area 1260 m²
Gross floor area 1141 m²
Usable floor area 997 m²
Photographer BoysPlayNice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
חזית קרועה, בבניין יוקרה בדנבר
עיצוב פנים מהעולם
חזית קרועה, בבניין יוקרה בדנבר
המאפיין הבולט ביותר של הבניין, הוא הלב בן ארבע הקומות שלו, מפוסל כדי להדהד
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
עיצוב פנים מהעולם
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
בני הזוג רכשו את הקרקע. כאמור, השטח מאוד צר והם פיקפקו ביכולת אפשרות של
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
עיצוב פנים מהעולם
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
הכיתות מוארות באור השמש החולף, מטיל צללים למרחבי הלמידה. כל קומה מארחת שלוש כיתות,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*