5 משרדי אדריכלים, הגישו את התוכניות שלהם להקמת מבנה ממגורה חדש, במקום מבנה "דגון" המיתולוגי, בחלקו המזרחי של נמל חיפה. משרדי האדריכלים שהציגו בתחרות: אסף לרמן אדריכלים, Hq אדריכלים, חיוטין אדריכלים, קימל אשכולות, So architecture. ההחלטה אודות המשרד הנבחר לביצוע הפרויקט תתפרסם באמצע החודש (מרץ).

תמונת הדמיה ממגורה: חיוטין אדריכלים בשיתוף ז’אק דהאן אדריכל ויפעת פינקלמן אדריכלית

 

מבנה “דגון” יהיה מבנה לשימור קל וישתלב בשנים הקרובות בפרויקט על פי תמ”א 13/3/א’ לחזית הים, המתוכנן להפוך את אזור נמל חיפה, למרחב מסחרי-תיירותי-תרבותי (תוכנית “חזית הים”, בתכנון משרד מן-שנער אדריכלים, אושרה במועצה הארצית לתכנון ובנייה ב־2017). המבנה המתנשא לגובה 65 מ’, נחנך בשנת 1955, בתכנונו של האדריכל יוסף קלרווין, מי שתכנן את משכן הכנסת ושימש כמסוף הגרעינים הראשי של מדינת ישראל ואסם התבואה הגדול ביותר במדינה. 3 מיליון טונות גרעיני דגנים, כ-75% מכלל יבוא הגרעינים השנתי של מדינת ישראל, אשר הגיע באוניות משא לנמל חיפה, עבר לממגורות דגון ומשם הופץ לכל רחבי הארץ. ממגורה חדשה עתידה להחליף את דגון, כדי לאפשר את המשך קליטת התבואה, ממוקמת בתוך שטח נמל חיפה.
נמל חיפה נמצא בזיכיון קבוצת אדאני ההודית וקבוצת גדות. בתכנון האדריכלי של הממגורה, יושם דגש על נראות וחזיתות והוא יכלול את כל היבטי התכנון לרבות פרוגראמות מעטפת, חללים נלווים ועיצוב פנים של חללי שירות ועבודה. הפרוגרמה כללה תכנון מבנה שיוכל להכיל ממגורות שבהן יתאפשר לאחסן 120 אלף טון דגנים, ברציף שאורכו כ־900 מטר. בכוונת נמל חיפה להשקיע עשרות מיליוני שקלים כדי להפוך את הממגורות לאייקון אדריכלי.

 

הדמיית ממגורות של משרד אסף לרמן, לרמן אדריכלים

 

הדמיה של SO Architecture שחר לולב ועודד רוזנקיאר

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית המגורים הכי קטן בעולם
חדשות
בית המגורים הכי קטן בעולם
  קצת צפוף – 10 מ”ר, עם מיטה, מטבחון, חדר רחצה זעיר, מעט שטח
ישראל משתתפת בפסטיבל האדריכלות הבינלאומי המשפיע BIG SEE
חדשות
ישראל משתתפת בפסטיבל האדריכלות הבינלאומי המשפיע BIG SEE
  הפסטיבל מתקיים בתאריכים 22-23 במאי, בסלובניה והוא משמש פלטפורמה בינלאומית ליצירת דיאלוג על
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
חדשות
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
  כנס בינלאומי: Common Sense in Architecture בלב הפסטיבל עומדת הוועידה הבינלאומית, שתחקור את

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*