בוקר אחד התעורר Robert Bezeau, קנדי שחי בארכיפלג Bocas Del Toro בפנמה והחליט לבנות כפר שלם מבקבוקי פלסטיק. כמה חודשים אחר כך, זוג ראשון עבר לבית הראשון של בקבוקי פלסטיק בכפר שהקים.

 

קירות בתי הכפר עשויים מבקבוקי פלסטיק מלאי אוויר (לא מרוסקים), הממלאים כלובי רשת תיל פלדה ולאחר שמכניסים אליהם קווי חשמל ואינסטלציה, קירות הפלסטיק מכוסים בבטון – הן מבפנים והן מבחוץ. הבקבוקים יוצרים בידוד באקלים החם וגם מספקים הגנה מפני רעידות אדמה ואפילו צונאמי, כאמצעי ציפה. אבל "כפר בקבוקי הפלסטיק" Plastic Bottle Village נועד בסופו של דבר להציל את כדור הארץ מטביעה באוקיינוסים של פלסטיק.

 

 

 

הכפר האקולוגי ממוקם ב-Isla Colón על האי בוקאס דל טורוס, משתרע על פני 83 דונם עם כ-120 בתים בגדלים משתנים. הבתים המוגמרים נראים בדיוק כמו הבתים הרגילים ואף אחד לא באמת יוכל לדעת שהקירות עשויים מפלסטיק. בית גדול עשוי להכיל עד 20,000 בקבוקים. לכן בזאו מצהיר שבניית בית כזה פשוט תפתור את השפעות השימוש בפלסטיק על האנושות לכל החיים. "יש 7.3 מיליארד אנשים על הפלנטה ואם כל אחד מאיתנו שותה רק בקבוק אחד ביום, אנחנו אוספים  2.6 טריליון בקבוקים בשנה", הוא מסביר.
הוא מבקש לבנות כעת בצורה דומה אכסניה אקולוגית לאירוח גינת פירות, ירקות ועשבי תיבול ולהציע את השיטה שלו למקלטים זמניים לאסונות, בריכות שחייה, מבנים בחוות לבעלי חיים, אסמים, כבישים ועוד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
אדריכלות
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
  המתחם, שתוכנן על ידי YS-ONE DESIGN ומשתרע על פני כ-450 אלף מ"ר, מבוסס
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
אדריכלות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
אדריכלות
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
  במשך שנים נחשב סגנון ה־Space Age לנוסטלגיה של עידן החלל, אך בשנת 2025

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.