kengo kuma תכנן את מבנה המוזיאון המונוליטי הזה ביפן, אשר ניפתח לקהל הרחב ב-1 באוגוסט 2020. הוא ממוקם כ-30 ק"מ מערבית למרכז טוקיו, 'kadokawa culture museum' הוא חלק מפיתוח גדול יותר של העיר.

 

המבנה מכיל חמש קומות עטופות חזית גרניט והוא כולל חלל המציג יצירות אנימה, מנגה, רומנים ומשחקים פופולריים ביפן, כדי לקדם את תרבות הפופ של יפן ברחבי העולם, חנות ספרים, מסעדה, חנויות וביתן מקורה למגוון אירועים. הפרויקט כולל אפילו קבר קדוש, שתוכנן אף הוא על ידי קומה וצוותו. פרויקט השיקום העירוני כולו נבנה על חורבות מרכז שפכים המשתרע על כ-40,000 מ”ר.
קנגו קומה תכנן נפח בצורת פיקסל, החזית נוצרת מ-20,000 פיסות גרניט בודדות והמבנה בצורת פוליהדרון מחולק לחמש קומות, כולל גינה, גלריה לאמנות, שני מוזיאונים ובית קפה. המאפיין האטרקטיבי ביותר שלו הוא חלל המוקף במדפי ספרים בגובה שמונה מטרים, המכונה “הונדנה ג’קיג’ו” (תיאטרון הספרייה), המכיל כ- 50,000 ספרים, כולל פרסומי קדוקאווה. במקום ספריה המתגאה באוסף של 2.5 מיליון קומיקס ו”רומנים קלים”. המתחם כולל את מלון EJ Anime, בו יופיעו אימגי’ם של אנימה וקומיקס ב-33 חדרי האירוח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
ישראל משתתפת בפסטיבל האדריכלות הבינלאומי המשפיע BIG SEE
אדריכלות
ישראל משתתפת בפסטיבל האדריכלות הבינלאומי המשפיע BIG SEE
  הפסטיבל מתקיים בתאריכים 22-23 במאי, בסלובניה והוא משמש פלטפורמה בינלאומית ליצירת דיאלוג על
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
אדריכלות
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
  כנס בינלאומי: Common Sense in Architecture בלב הפסטיבל עומדת הוועידה הבינלאומית, שתחקור את
נינ”א, בית לקהילה, תרבות ופנאי בהרצליה
אדריכלות
נינ”א, בית לקהילה, תרבות ופנאי בהרצליה
  את תכנון המרכז הקהילתי החדש, בשטח של כ-4,200 מ”ר, ליווינו עוד משלב גיבוש

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*