בתכנון מבנה משרדי המנהלת בנמל, ביקשו האדריכלים להוסיף הומור וקלילות למבנה, על מנת לציין את המבנה כנקודת יחוס דומיננטית בתוך הסביבה האחידה בה הוא ממוקם וכן להדגיש את פונקציית הפנאי לה הוא מיועד.

 

1559570_791906350908536_9051301727760809884_n

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_6

 

 מבנה המשרדים של המנהלת בנמל אשדוד, תוכנן ובוצע במהלך השנים 2013-2014, ממוקם במסוף  המכולות בנמל ומשמש לניהול המסוף ולרווחת עובדיו. המבנה מכיל משרדים, חדרים טכניים, אזור רווחה  לצוות המסוף ומקלט.

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_7

 

 

timthumb

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_0

 

 

מאמץ מיוחד הושקע על מנת ליצור מבנה בר קיימא, שמחד מתכתב עם סביבתו – רציף המכולות בנמל, ומאידך עומד בפני עצמו כאלמנט אדריכלי. המבנה בוצע ממכולות ממוחזרות, שהן משאב המצוי בשפע בסביבת הנמל, כחלק מתכנון בר קיימא. המכולות שופצו והוערמו בדרך בה מועמסות המכולות זו על גבי זו במסוף, עם “טוויסט”  עיצובי – מכולה המוטה בשיפוע, ומשמשת כחדר מדרגות. חיבור המכולות וערומן בוצע באמצעות קונסטרוקצית פלדה, כמו גם מבנה המדרגות שמעטפתו המקורית פורקה, זוגגה והוקשחה. המקלט, שנדרש בהתאם להנחיות פיקוד העורף, נוצק לתבנית צורנית של מעטפת מכולה ממתכת על מנת להבליע את קיר הבטון החיצוני כחלק מחזית  המכולות.

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_8

 

timthumba

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_2

timthusmb

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_3

 

timthumbs

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_4

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_9

 

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_1

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_2

 

 

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_4

 

תכנון: פוטש אדריכלים, אדריכלית אחראית סיון יוסף
ניהול ביצוע: מחלקת בינוי נמל אשדוד, בראשות רמ”ח בינוי מהנדס אליאס גיריס ופיקוח צמוד של מהנדס ולדימיר צ’רנוב
ביצוע: חב’ מרין קונטיינרס
צילום: ליאור אביטן

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
העיצוב של מוזיאון Sanxingdui Museum החדש / CSWADI
אדריכלות
העיצוב של מוזיאון Sanxingdui Museum החדש / CSWADI
  אתר Sanxingdui, על גדות נהר ה-Yazi וממערב לעיר גואנגהאן, מכיל שרידי ציוויליזציה מלפני
המבנה האסטרונומי Jantar Mantar, בניו דלהי
אדריכלות
המבנה האסטרונומי Jantar Mantar, בניו דלהי
  העיר הוורודה ידועה בארמונות, במבצרים ובמבנים העתיקים שלה ואחד מהם הוא מצפה הכוכבים
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
אדריכלות
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
הקומה התחתונה של הדופלקס, הכוללת שטחים פנימיים ומרפסת בפרופורציות שוות, משלבת בהרמוניה את החוץ

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*