המעצב Wanmu Shazi, שהתחיל את הקריירה שלו בתחום רהיטי העץ, המיר מפעל מלט נטוש לבית תה מדיטטיבי חדש בכפר ננשאן בשיאמן אשר בסין.

בית התה Buduo Teahouse, שוכן בחלל בן 300 מ"ר, בתוך שישה גלילי אחסון מלט ענקיים. "Buduo" (פירושו "לא הרבה" בסינית) – אין קישוטים, רק ביטויים מרחביים טהורים וגימורים חומריים אינטימיים יחד פלטת הצבעים בגווני פסטל, כל אלה מעוררים חוויות חושיות ורגשות של רוגע וחמימות.
מפעל המלט הנטוש ממוקם למרגלות גבעה, מוקף בגבעות מוריקות הניראות למרחוק. רוב המבנים המקוריים של המפעל נשמרו במהלך השיפוץ.
גשר עץ צר מוביל ל"בודו", המשמש כהקדמה הפותחת את המסע. המבקרים נכנסים דרך דלת פלדה חלודה וזכוכית. המבואה מודגשת על ידי עץ ירוק, טחב ואדמה ואור יום המגיע מבעד לצוהר, המטשטשים את הגבול בין פנים וחוץ.
המבואה מתחברת ומובילה לחמישה חללים עגולים נוספים. כל חלל מעוטר בנופים פנימיים וגם מספק נוף ממוסגר של נוף הררי חיצוני יפהפה דרך פתחי החלונות החצובים בעדינות. פתחי החלונות בגדלים מגוונים לא רק מציגים נוף חוץ, אלא גם יוצרים סביבת אור ייחודית בפנים.
פתחי הדלתות של ששת החללים העגולים מהדהדים זה את זה, מייצרים תחושת ריבוד ומקצבים ייחודיים בחלל.

Project name: Buduo Teahouse
Client: Wanmu Shazi
Location: Nanshan Village, Fengnan Farm, Xinmin Town, Xiamen, China
Area: 300 sqm
Chief designer: Wanmu Shazi
Lighting design: Wanmu Shazi
All images © 1988 Photography Studio / A Qi (except as noted)
All drawings © Wanmu Shazi