חצר ישנה ונטושה במרכז בייג'ינג, שופצה לאטרקציה עירונית, תוך שילוב מתחם מיקרו-מעורב שימושים. בעיצוב, סטודיו WAY התייחס משחק שבין ישן לחדש, בין חוץ לפנים, כדי להדגיש את החוויה המרחבית, כמרחב טבעי, מקום להתכנסות בתוך החצר.

השיפוץ האדריכלי לא שינה את המבנה המקורי; במקום זאת, נבנה אלמנט עיצובי בצורת ענן, בעל צורה אורגנית. עם הכניסה, הרושם הראשוני הוא של מסדרון בצורת ענן שצף בתוך החצר החובק שני עצים עתיקים נישאים. הענן עשוי ממראה מעוותת המרחפת מעל, מפשטות את הסביבה הקרובה ומציעות למבקרים חוויה בלתי צפויה.
המקום מכיל חנות קפה ותה קטנה; גלריה ובר מסעדה ממוקמים באגף הדרומי, ואילו האגף הצפוני מארח חדר VIP בקומת הקרקע, כאשר הקומה השנייה היא סטודיו קטן לחילופי תרבות סינית.

בייג’ינג, סין
אדריכלים: סטודיו WAY
שטח: 440 מ”ר
שָׁנָה: 2023
צילומים: Yuan Gao, Hao Zeng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
חזית קרועה, בבניין יוקרה בדנבר
עיצוב פנים מהעולם
חזית קרועה, בבניין יוקרה בדנבר
המאפיין הבולט ביותר של הבניין, הוא הלב בן ארבע הקומות שלו, מפוסל כדי להדהד
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
עיצוב פנים מהעולם
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
בני הזוג רכשו את הקרקע. כאמור, השטח מאוד צר והם פיקפקו ביכולת אפשרות של
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
עיצוב פנים מהעולם
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
הכיתות מוארות באור השמש החולף, מטיל צללים למרחבי הלמידה. כל קומה מארחת שלוש כיתות,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*