הפרויקט ממוקם בפארק היצירתי הבינלאומי Zhijiang Phoenix International Creative Park בהאנגג'ואו, סין,שם עמד מפעל המלט Shuangliu, הפך לפארק יצירתי, שהעיצוב שלו מחזיר את החיוניות של המורשת התעשייתית, משמר את עקבות הזמן תוך חקירת מקורותיהם של חומרים מלאים בזיכרונות רגשיים ומושרשים במורשת התעשייתית.

 

מרקמי פני השטח של מבנים ארכיטקטוניים, הטקסטורה, זהו המאפיין לו נותנים האדריכלים דגש, ברוח הבודהיזם. הם משפיעים על חמשת החושים, כאשר הראייה והמגע הם המיידיים ביותר. המרכז היצירתי Fripiece Texture Lab, ממוקם במפעל מלט נטוש והאדריכלים AD Architecture, השתמשו בחומרים טבעיים ולוגמיים, ליצירת טקסטורות, תוך השראה מהטבע.האתר כולל שלושה מבנים גליליים גדולים ממפעל המלט המקורי, המספרים את הסיפור של התרבות התעשייתית. משטחי הבטון הקרירים שלהם משרים אווירה רגועה שמובילה להתבוננות עמוקה.  זו  העיצוב המינימליסטי, מגביר את התהודה האינהרנטית על ידי חגיגת האסתטיקה הגולמית של החומרים, תוך התמקדות בעקבות שהותירו זמן וחיים.
העיצוב מציג אסתטיקה אקספרסיבית ואורגנית, הנוצרת מצורות גיאומטריות מחוברות זו לזו, שחומריותן העדינה והצנועה משלימה את המבנה הקיים, כמו גם משלימה אותו על ידי שילוב כניסות אור שונות וקומות ביניים המתפרשות על מנת לייעל את החלל ולהעשיר את החוויה המרחבית, לאפשר למבקר לחוות את הסביבה ומרקמים שמרכיבים אותו, מעוררים רגשות שחורגים מהזמן והמרחב.

צילום: Ouyang Yun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
פארק אקולוגי צף מעל הלגונה במקסיקו
אדריכלות
פארק אקולוגי צף מעל הלגונה במקסיקו
  לגונת בקאלאר (Bacalar), בדרום־מזרח מקסיקו, היא מרחב טבעי יוצא דופן, המוכר בגוני הטורקיז
סטודיו קטן בהשראת בית לציפורים
אדריכלות
סטודיו קטן בהשראת בית לציפורים
  זהו מבנה שבא להעניק צורה לרגש: Mourning Dovecote, תוספת קטנה לבית פרטי בסונומה,
מקופסה תעשייתית לסילואטה פיוטית: החיפוי שמאחד את צים אורבן – קרדן גבע
אדריכלות
מקופסה תעשייתית לסילואטה פיוטית: החיפוי שמאחד את צים אורבן – קרדן גבע
בשיחה עם צוות המתכננים ממשרד אורבך הלוי אדריכלים, ביקשנו להבין את השיקולים שמאחורי בחירת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.