המבנה הזוכה השנה באות העיצוב הישראלי 2019, משמש כמרכז יום לאנשים בעלי מוגבלויות, מעל לגיל 21. נגישות הייתה כמובן אחד הנושאים החשובים שהנחו את התכנון, לרבות הכנת המבנה לשימוש אינטנסיבי בכיסאות גלגלים.

החזית הצפונית לרחוב: שדרת העמודים מעניקה למבנה חגיגיות בשפה עכשווית

 

 

האדריכלים נקטו בגישה של עיצוב אוניברסלי, בכדי ליצור סביבה שמותאמת לכולם. תוך שימת לב להספקת כל צרכי הנגישות, אך תוך הימנעות מיצירת סביבה "רפואית", המזוהה ומכריזה על מוגבלויות.
הם השתמשו בצבעים, כדי לשפר את הקריאות וההתמצאות, כולל עבור אנשים בעלי לקויות ראיה. השימוש בצבע נעשה כמובן גם כדי להוסיף חיות ואווירה אופטימית. כל החומרים נבחרו כדי לעמוד בצרכי הניקוי התכוף וכדי לעמוד בפגיעות של תנועת כיסאות הגלגלים. הגוונים נבחרו כדי לספק את ניגוד הצבעים הדרוש.
שימת לב על קשר עם החוץ באה לידי ביטוי בפתחים נדיבים ויציאות לחצר האחורית המגוננת. היציאה לחצר חשובה במיוחד לאנשים שחלקם מתקשה לחוות את החוץ באופן עצמאי שלא במסגרת המרכז. החלונות הגדולים כלפי חזית הרחוב מאפשרים מעורבות וצפייה אל הרחוב, כשהמבנה ממוקם בקו הרחוב ולא מאחורי גדר.
קירות המסך ועמודי הפלדה בחזית הרחוב נועדו לשלב את המבנה בין מבני המשרדים המתוכננים בסביבתו. היה חשוב למתכננים שהמבנה ישתלב בסביבה בה הוא נמצא כפי שהיה חשוב להם ליצור סביבה בריאה המותאמת לכולם באופן שווה.

 

פרט מתוך החזית הצפונית: קירות המסך, חיפוי האבן ועמודי הפלדה נועדו לשלב את המבנה באזור המשרדים הנבנה בסביבתו.

 

חזית הרחוב: המבנה בנוי בקו הרחוב ללא הפרדה של גדר

 

מבט מהרחוב מכיוון צפון-מזרח

 

 

מבט לאורך שדרת העמודים בחזית הצפונית: הכניסה הראשית למבנה מסומנת באדום בעוד הכניסה הנוספת למבנה מסומנת בכחול

 

 

 

 

 

 

מבט ממבואת המבנה בקומת קרקע לכיוון מסדרון חדרי הפעילות: הצבעוניות תורמת לקריאות ולאווירה ידידותית

 

 

 

 

 

 

מבט לאורך מסדרון חדרי הפעילות בקומת קרקע: המסדרון מוצף באור טבעי במשך כל היום ופתוח למבט לרחוב

 

מבט ממבואת קומה א ופינת הקפה לכיוון מסדרון חדרי הפעילות

 

חצר האוכל והמבואה נפתחים לרחבה מקורה ולחצר אליה ניתן לצאת.

 

 

 

 

מבט מהחצר אל החזית הדרומית, שבה נעשה שימוש בפתחים קטנים יותר והצללות.

 

 

 

 

 

 

תכנית קומת קרקע

מיקום: רח' מקוגון, חולון
מזמין: עיריית חולון
שטח: 1200 מ"ר
שנה: 2018