מרכז למדע, חינוך וחדשנות במוזיאון האמריקאי להיסטוריה של הטבע, הוא התוספת האחרונה למוזיאון האמריקאי ההיסטורי של ניו יורק, להיסטוריה של הטבע. הארכיטקטורה החווייתית באה לעודד חשיבה ומחקר אינטלקטואלים ולחלוק את ההתרגשות של גילוי מדעי ולמידה על עולם הטבע.

 

הפרויקט יוצר יותר משלושים חיבורים בין עשרה בניינים שונים, מספק מרחבי תערוכות, חינוך, אוספים ומחקר חדשים ומעניק למבקרים תובנה רעננה לכל רוחב ההיקף של האוספים המגוונים והמדעיים הפעילים של המוזיאון. לארכיטקטורה צורה אורגנית, טבעית, בדומה למבנה גיאולוגי נקבובי שעוצב על ידי זרימת הרוח והמים. האטריום המרכזי של הבניין בן חמש הקומות מקבל את פני המבקרים המגיעים כמו נוף מסקרן, מוכן לחקור.
הבניין פתוח לאור יום טבעי. מבנה האטריום מספק גם נופים מסקרנים לתוך חללים שונים, תוך גישור על קשרים פיזיים ביניהם. הוא נבנה באמצעות בטון בטכניקה המשמשת בעיקר לתשתית, המרססת בטון מבני ישירות על כלובי ברזל שעוצבו בצורה דיגיטלית וכופפו בהתאמה אישית. כך נוצר פנים חלק, רציף ויזואלית ומרחבית, שצורתו משתרעת החוצה כדי לברך את הפארק והשכונה שמעבר לו.
הקמפוס עצמו בן ארבעה הגושים של המוזיאון, כולל יותר מעשרים וחמישה מבנים שהצטברו במשך כמעט 150 שנה. על ידי הקמת כניסה חדשה במערב, ויצירת עשרות קישורים חדשים בין מבנים קיימים, מרכז גילדר משפר את זרימת המבקרים ואת הפונקציונליות הכוללת של המוזיאון.

מרכז ריצ’רד גילדר למדע, חינוך וחדשנות במוזיאון האמריקאי להיסטוריה של הטבע
Richard Gilder Center for Science, Education, and Innovation at the American Museum of Natural History
Architecture: Studio Gang
ניו יורק, ניו יורק
הושלם 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
המבנה האסטרונומי Jantar Mantar, בניו דלהי
אדריכלות
המבנה האסטרונומי Jantar Mantar, בניו דלהי
  העיר הוורודה ידועה בארמונות, במבצרים ובמבנים העתיקים שלה ואחד מהם הוא מצפה הכוכבים
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
אדריכלות
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
הקומה התחתונה של הדופלקס, הכוללת שטחים פנימיים ומרפסת בפרופורציות שוות, משלבת בהרמוניה את החוץ
תצפית Westerpunt בתכנון סטודיו MOTO
אדריכלות
תצפית Westerpunt בתכנון סטודיו MOTO
              דה פאן De Panne, בלגיה אדריכלים: סטודיו

4 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*