סדנאות למחול, מוזיקה, ספורט וספרייה, תוחמים ביחד ככר עירונית חדשה. התכנון שואף ליצור קנה מידה  עירוני קטן, ידידותי ומזמין, המנוגד לגדול האופייני באזור. הצבת המבנים ופיתוח הנוף, מעודדים הולכי רגל לחצות דרך הפרויקט, המחבר בין ביה"ס הקיים ממזרח ומרכז הספורט הנמצא מצפון.

 

2

 

בדופן המערבית של הפרויקט, נמצא המבנה המרכזי המכיל סדנאות, אודיטוריום וחדרי לימוד ובדופן הצפון מזרחית, נמצא מבנה הספרייה. הקומה השנייה בבניין המרכזי, מרחפת כזיז מעל הקרקע ומצלה את מערך התנועה המוביל לכיכר. החזית הפנימית מורכבת מלוברים אנכיים, העשויים פרופילי במבוק מתועשים, המווסתים את חדירת קרני השמש ומאפשרים הצצות פנימה והחוצה, על מנת לחשוף את הפעילויות במבנה ולעודד עוברי אורח להיכנס אליו.

 

3

 

4

 

5

ניתן לטפס על גג הספרייה דרך טריבונות המובילות לגשר ולבניין המרכזי ובה בעת יוצרות אזורי ישיבה ואמפיתיאטרון קטן, להופעות חוץ. המדרגות החיצוניות חודרות לתוך הבניין ומטשטשות את הניתוק בין חוץ ופנים.
התכנון נשען על עקרונות בנייה בת קיימא, המתבטאים בן היתר בתכנון המעטפת הכפולה של החזית ובתכנון הכיכר המוצלת והמוגנת מהכבישים ומרעש המכוניות. הפרויקט נגיש לבעלי מוגבלויות.

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

URBAN_SCHEME

 

RehovotCC_plan_1st-floor

 

RehovotCC_plan_2nd-floor

 

RehovotCC_plan_ground

 

RehovotCC_sec_A

 

RehovotCC_sec_B

 

RehovotCC_sec_C

 

תכנון: קימל אשכולות אדריכלים
איתן קימל, מיכל קימל אשכולות, אילן כרמי, ורד קוניגסברג בנג'ו, מור גלפנד
ניהול ופיקוח: מיקי גרונסקי הנדסה ויזמות
קבלן מבצע: בוני בניין
קבלן משנה ללוברים ולוחות פייבר צמנט: אינדן
ריהוט: ווקסמן ריהוט משרדי. נישה פרויקטים. נגריית עידן. נגריית אלפא ביתא
צוות התכנון:
קונסטרוקציה: שורש הנדסה
אדריכלות נוף: אילן עקריש
חשמל: י. רפפורט מהנדס חשמל
מ"א ואינסטלציה: יצחק ברבי מהנדסים
סופרפוזיציה: זיגורט תאום
יועצים:
בטיחות: א.נ. אלון בטיחות וגהות
נגישות: ניר רייפר
מקלוט: מרחב מוגן – רמי לוי
אקוסטיקה: ש. משיח יועצים לאקוסטיקה
אלומיניום: מאיר צויגהפט
איטום: שמואל וסלי
תנועה: דרך הנדסה
מעליות: וי אי אס הנדסה
קרקע וביסוס: זליו דיאמנדי