במרכז מחוז Guizhou Province שבסין, נבנה מרכז תרבות לאחת מקבוצות המיעוטים האתניים בסין – Shui.

למרות היותם מעטים, אנשיהם עדיין שומרים על שפתם, יחד עם מערכת האותיות הייחודית שלהם, בת 400 פיקטוגרמות. מטרת האדריכלים West-Line Studio, הייתה לתרגם את הטקסים העתיקים של שואי, לאדריכלות, באמצעות שימוש בגגות חופפים, חומרים כברונזה, מזבחים ואווירת קדושה.
האתר, המשתרע על שטח של 13,800 מ”ר, ממוקם בעיקול נהר ולכן הוא מוקף במים משלושה צדדים. מים מקבלים את המבקרים ומוליכים אותם אל הכניסה. פירוש המילה שואי הוא מים ולכן הם כל כך רלוונטים בפרויקט. מגדל יולונג, משקיף לנוף המים, עם מעטה מברונזה על גגו, אלמנט פולחני בתרבות שואי והאדריכלים השתמשו גם בלוחות ברונזה מחוררים בכדי לחפות את הבניין.
בבטון מוטבעים לוחות עץ אורן, שהוא אחד החומרים הנפוצים ביותר באזור Sandu ומבנה הבטון העכשווי, מהדהד את הארכיטקטורה המסורתית של השואי.

01_masterplan

DCIM100MEDIADJI_0472.JPG

Print

DCIM100MEDIADJI_0558.JPG

Print

DCIM100MEDIADJI_0488.JPG

04_shui_characters

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

img_7_1512218714_617823c372e11cd35322cb044adb5a51

img_9_1512218714_822ca1e98b3e4ee1aec1aaed328f4f9e

img_10_1512218714_7ae7defb1a869a2e18d526aabf9f0628

Location: Sandu County, Guizhou Province, China
Architect: West-Line Studio
Architect in Charge:Haobo Wei, JingsongXie
Architecture and Landscape: Dan Hanmin, Luo Yudan
Interior Design: Martina Muratori
Photographs: Xie Jinsong, Zheng Jinda, Yin Zhili, Kang Hongsen, Xie Haibo, Courtesy of West-Line Studio

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
אדריכלות
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
הטבע צמח בתוך המבנה, חומק בין האבנים ואז הפך למעטה צמחי המגן מפני שחיקה
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
אדריכלות
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
לפני מספר שנים הכריזה לונדון על “מצב חירום לרכיבה על אופניים”, בעקבות ריבוי תאונות
כיצד יראה שיקום יישובי העוטף? / האדריכלים בני פרי וטלי דראל
אדריכלות
כיצד יראה שיקום יישובי העוטף? / האדריכלים בני פרי וטלי דראל
  מאז הקמתה, נאלצה מדינת ישראל ליישב מחדש כמות גדולה של תושבים שפונו מבתיהם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*