האי הורמוז הוא אזור מלוח בצורת אליפסה, ליד בנדר עבאס - המפרץ הפרסי, עם שטח אדמה של 42 קמ"ר. הוא חם, לח ויבש ונמצא במצוקה כלכלית. איראן מנסה לגייס השקעות ויוזמות באזור ובמסגרת זו קם מרכז התרבות Rong הממוקם בנמל הראשי של הורמוז, בתכנון ZAV Architects.

 

כדי להשיג מרחב כזה שיתאים לאי, נחקרה הגיאומורפולוגיה של הורמוז ונבחרה צורה של גבעות נמוכות. צורה טבעית כזו, נבנתה מאדמה דחוסה ו"סופר אדובי" של נאדר חלילי. זוהי טכנולוגיה העושה שימוש בשקי חול משולבת עם מבנה פלדה מכוסה בננו-צמנט.

 

 

מרכז התרבות רונג כולל מרכז מידע תיירותי, בית קפה בגודל 45 מ"ר, מרכז השכרת אופניים באותו גודל עם 80 מ"ר חלל תפעולי. משטח מדרגות בגודל 80 מ"ר מארח פעילויות תרבותיות, אירועים וטקסים הפועלים כמתווך בין מקומיים לתיירים ומהווה מרחב עירוני שאנשים יכולים ללכת עליו. הוא בהרמוניה עם הגיאומורפולוגיה של האי והוא איקוני בו זמנית. נוכחותו מביאה גאווה לתושבי הורמוז ונתפסת כמרחב יפהפה העונה על הביקוש למרכז תרבותי. רונג הביא מרחב ציבורי גמיש. המדרגות ממלאות תפקיד במרחב הציבורי, משלבות אירועים מוזיקליים, תרבותיים וסביבתיים ומעצבות את חיי הלילה של תושבי הורמוז. היא בת קיימא ומחזורית, נבנית במהירות ובקלות, ניתן לשכפל אותה שוב ושוב.

צילום Soroush Majidi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
חוויית היוקרה החדשה של חוף האזמרגד בסרדיניה: La Tiara di Cervo 
יעדים
חוויית היוקרה החדשה של חוף האזמרגד בסרדיניה: La Tiara di Cervo 
  במשך עשרות שנים נחשב Costa Smeralda שבצפון־מזרח סרדיניה לאחד מיעדי היוקרה הנחשקים באירופה.
כך הפך בית משנות ה־30 במדריד למניפסט של עיצוב נועז
יעדים
כך הפך בית משנות ה־30 במדריד למניפסט של עיצוב נועז
  בעידן שבו רבים מחללי המגורים מאמצים מינימליזם כמעט מדיטטיבי – גוונים ניטרליים, קווים
מפעל מברשות ישן הפך למלון בוטיק יוצא דופן
יעדים
מפעל מברשות ישן הפך למלון בוטיק יוצא דופן
  יש מלונות שמציגים עיצוב ויש מקומות שבהם העיצוב עצמו הוא החוויה – Jonojé,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.