לצד מבנים לשימור, בין העיר העתיקה לבין שדרות ירושלים המתחדשות, קמה שכונה חדשה. הפרויקט שהתחיל בשנת 2006 ביוזמה שמטרתה חיזוק המרקם העירוני של צפון יפו על-ידי הוספת יחידות דיור ושינוי הצפיפות המותרת, הסתיים בשנה האחרונה בבינוי עכשווי שלצד החדשנות גם שומר על עברה המפואר של יפו.

 

 

view_from_west_ben_shatach_s

פרויקט מתחם הדואר כולל  מספר בנייני מגורים, חלקם מבנים לשימור, הבנויים סביב פיאצה קטנה, אליה מוליכים רחובות משולבים ומדרחובים יפים. צורת המשולש של מתחם הדואר הוא תולדה ייחודית של מפגש שני הצירים ההיסטוריים שהובילו ליפו מחברון ומשכם ביחד עם שדרות ירושלים העותומאניות.  בסביבה שיש בה הכול: נוף עירוני רווי נוסטלגיה, ארכיאולוגיה, ארכיטקטורה  ו- 4000 שנות היסטוריה, ניסינו לשלב את הרומנטיקה של יפו עם איכות החיים בדירה חדשה ומרווחת.
המיקום המיוחד והמוזנח עבר פיתוח ובינוי  והפך למקום שמכיל היום  כ- 100 דירות בגדלים וטיפוסים שונים לאוכלוסייה מגוונת, שטחים מסחריים בקומת הקרקע וחניונים תת-קרקעיים. על-ידי הגדרה של מספר כללים בסיסיים והתמודדות עם סוגיית המקום ניסינו לבנות מערכת יחסים עם הסביבה המורכבת. המבנים החדשים מתחקים אחר האפיונים הטקטוניים של יפו: מבני חצר (פאטיו), משרביות, חלונות עץ ומתכת ורטיקאליים, קומות מסד מאבן כורכר, טיח סטוקו צבעוני וכד’.
הפאטיו הוא תמיד המרכז, דרכו נכנסים, הוא מקום המפגש וסביבו מתארגן מרחב המגורים. הפאטיו הוא המיקרוקוסמוס של היום-יום ושל הזיכרון. המורכבות של החלל, החלונות הגדולים וריבוי מקורות האור תוכננו כתגובה לסביבה ההיסטורית באופן שהיא מייצרת יחסים של חוץ ופנים עם הבניין. היום כשהמבנים מאוכלסים מקבל  הפרויקט משמעות אורבאנית, המבנים הם יותר מאשר הם עצמם והאדריכלות מייצרת מקום חדש במרחב הציבורי.

 

view_from_jerusalem_blvd_1_s

 

view_from_jerusalem_blvd_2_s

 

תכנון: יניב פרדו אדריכלים
צילום: עמית גרון

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
השוק בעיר Dandaji שבניגריה
השראה
השוק בעיר Dandaji שבניגריה
התוכנית שתוכננה על ידי Atelier Masomi, של האדריכלית הניגרית Mariam Kamata, מבוססת על אדריכלות
מלון Bab Al Shams בארכיטקטורה ערבית: המבוקש ביותר באמירויות
השראה
מלון Bab Al Shams בארכיטקטורה ערבית: המבוקש ביותר באמירויות
                         
כושר ההמצאה של אדריכלות בני מוסגום באפריקה
השראה
כושר ההמצאה של אדריכלות בני מוסגום באפריקה
        הבתים נקראים מונג’וק Munjuk או טולוק Tolek, בעלי צורה כיפתית

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*