משרד האדריכלות MVRDV הפך מכולות למוקדי ספורט וקהילה מודולרים לפליטים, בשיתוף פעולה עם KLABU, מיזם חברתי מאמסטרדם.

 

נקודת המוצא של המיזם, היא שספורט יכול למלא תפקיד מרכזי בסיוע לאנשים לבנות מחדש את חייהם, לטפח שמחה, גאווה ותקווה. לכן, KLABU בונה מועדונים בתוך מחנות פליטים, שם הם משמשים כמרכזים קהילתיים המציעים גישה לציוד ספורט עם פעילויות חברתיות, עם Wi-Fi ושידורי טלוויזיה.

 

 

המרכז שבנה MVRDV, יותקן בקרוב במחנה הפליטים אזרק בירדן, המאכלס כ-41,000 פליטים סורים. זאת בעקבות הצלחת המועדונים במקומות מקלט כמו Waraotuma בבואה ויסטה, ברזיל, התומכים בילידים בוונצואלה ומחנה הפליטים M'bera במאוריטניה, המאכסן 100,000 פליטים מאליאנים.

 

המועדון המודולרי משמש כמודל ניתן להרחבה שניתן לשכפל במקומות שונים, ונותן מענה לצרכים של אוכלוסייה עולמית של למעלה מ-120 מיליון אנשים שנעקרו בכוח. המבנה העצמאי לא רק מספק גישה מהירה לפעילויות ספורט אלא גם מטפח אינטראקציה חברתית וחיבור בתוך קהילות אלו. המועדון בולט חזותית, במראה חיצוני כתום תוסס, בניגוד לחלק הפנימי הכחול שמיים.
על הגג, פאנלים סולאריים מספקים אנרגיה מתחדשת למספר נקודות טעינה חשמליות וקישוריות לאינטרנט אלחוטי. ניתן להרכיב את המועדון, לפרק ולהוביל בקלות.
KLABU מתכננים להרחיב את המודל הזה ליותר מ-50 מיקומים בעשור הקרוב, הקמת רשת גלובלית של מרחבים עבור פליטים.

תמונות Coco Olakunle

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
פנינת המורשת: מוזיאון הפנינים החדש של בחריין
מהעולם
פנינת המורשת: מוזיאון הפנינים החדש של בחריין
  מוזיאון סיאדי לפנינים הוא חלק מ"נתיב הפנינים" – אתר מורשת עולמית של UNESCO
הביתן הזמני של MVRDV מחזיר את העץ לשיח האדריכלי
מהעולם
הביתן הזמני של MVRDV מחזיר את העץ לשיח האדריכלי
  הביתן נוצר בעקבות הזמנת העירייה לבחון מחדש את הקשר ההיסטורי של צ'יאיי לעץ.
פטריות, אלמוגים ואדריכלות חיה: הבמה הסוחפת של Do LaB בפסטיבל Coachella 2026
מהעולם
פטריות, אלמוגים ואדריכלות חיה: הבמה הסוחפת של Do LaB בפסטיבל Coachella 2026
  Do LaB, שהוקם על ידי האחים Josh, Jesse ו־Dede Flemming, ידוע ביצירת מתחמי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.