עשרות אלפי מ"ר מגורים עם דיור להשכרה, מסחר ושטחים לשימוש הציבור, הכוללים את בית החייל, יבנו בצומת רחובות ויצמן ופנקס בתל אביב. היזמים: החברות הממשלתיות וחברת נכסי חיל, חברה בבעלות משותפת של האגודה למען החייל ומשרד הביטחון.

 

השטח כולל את מתחם “הבור”, השטח הפתוח ונטול השימוש אשר מול בית החייל, השייך לעיריית תל אביב אשר הפקיעה את השטח לפני עשרות שנים בכדי להקים מבנה ציבור, אותו לא הקימה עד היום.
היוזמה הנה חלק ממדיניות רשות החברות, שדרשה מהחברות הממשלתיות לאתר נכסי נדל"ן מבוזבזים ונטולי הצדקה כלכלית שבבעלותן ולהעניק להם רציונל כלכלי.
אחת התכניות, מציעה להשאיר את בניין בית החייל כמו שהוא ולבנות בשטח הבור בניין בן 10 קומות מעל קומת קרקע, בשטח בנוי של כ־6,800 מ"ר, אשר יכלול קומת קרקע של מסחר, שתי קומות נוספות לטובת הציבור ופעילות עירונית, ושמונה קומות נוספות של דיור מוגן או שכירות ארוכת טווח. חלופה אחרת מציעה בניית מגדלי מגורים ומשרדים, משני צדי הצומת, האחד בצמוד לבית החייל והשני במתחם הבור. לבדיקת החלופות, נשכרו משרד יער אדריכלים ותוכן תכנון כלכלה וניהול.

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
שלושה בתים עתיקים ב-Hà Giang, וייטנאם
אדריכלות
שלושה בתים עתיקים ב-Hà Giang, וייטנאם
האדריכלות המסורתית של אנשי H’mong במחוז Hà Giang קלה לזיהוי על ידי קירות העפר
בית פשוט עם פרחי בגוניה, במרסיי
אדריכלות
בית פשוט עם פרחי בגוניה, במרסיי
תוך ניצול מגבלות הגובה שמטיל התכנון העירוני, הפרויקט הוא מסע דרך המגרש; מהבית יורדים
בית הבטון בהרי האנדים נראה כמו בממלכה רחוקה
אדריכלות
בית הבטון בהרי האנדים נראה כמו בממלכה רחוקה
  "Brutal Honesty הוא פרויקט המושרש בביטוי אדריכלי ישיר ואותנטיות גולמית. קירות תמך בצבעי

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.