עשרות אלפי מ"ר מגורים עם דיור להשכרה, מסחר ושטחים לשימוש הציבור, הכוללים את בית החייל, יבנו בצומת רחובות ויצמן ופנקס בתל אביב. היזמים: החברות הממשלתיות וחברת נכסי חיל, חברה בבעלות משותפת של האגודה למען החייל ומשרד הביטחון.

 

השטח כולל את מתחם “הבור”, השטח הפתוח ונטול השימוש אשר מול בית החייל, השייך לעיריית תל אביב אשר הפקיעה את השטח לפני עשרות שנים בכדי להקים מבנה ציבור, אותו לא הקימה עד היום.
היוזמה הנה חלק ממדיניות רשות החברות, שדרשה מהחברות הממשלתיות לאתר נכסי נדל"ן מבוזבזים ונטולי הצדקה כלכלית שבבעלותן ולהעניק להם רציונל כלכלי.
אחת התכניות, מציעה להשאיר את בניין בית החייל כמו שהוא ולבנות בשטח הבור בניין בן 10 קומות מעל קומת קרקע, בשטח בנוי של כ־6,800 מ"ר, אשר יכלול קומת קרקע של מסחר, שתי קומות נוספות לטובת הציבור ופעילות עירונית, ושמונה קומות נוספות של דיור מוגן או שכירות ארוכת טווח. חלופה אחרת מציעה בניית מגדלי מגורים ומשרדים, משני צדי הצומת, האחד בצמוד לבית החייל והשני במתחם הבור. לבדיקת החלופות, נשכרו משרד יער אדריכלים ותוכן תכנון כלכלה וניהול.

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
לבן, ירוק וטרופי: הבית המקסיקני שמחבר בין עבר להווה
אדריכלות
לבן, ירוק וטרופי: הבית המקסיקני שמחבר בין עבר להווה
  ארגון מחדש כבסיס לחיים חדשים נקודת המוצא הייתה תכנית מורכבת ומיושנת, עם חללים
איך הם עשו את זה: 7 פתרונות יצירתיים לאתגרים אדריכליים מורכבים
אדריכלות
איך הם עשו את זה: 7 פתרונות יצירתיים לאתגרים אדריכליים מורכבים
    מרפסת שהיא גם בפנים וגם בחוץ בבית שתכננו האדריכלים Miroslava Brooks ו-Daniel
חללית נחתה בסיאול: נפתח מוזיאון הרובוטיקה וה-AI החדש
אדריכלות
חללית נחתה בסיאול: נפתח מוזיאון הרובוטיקה וה-AI החדש
    המוזיאון, שתוכנן על ידי האדריכלית Melike Altınışık בשיתוף משרד WITHWORKS, נבחר מתוך

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.