עשרות אלפי מ"ר מגורים עם דיור להשכרה, מסחר ושטחים לשימוש הציבור, הכוללים את בית החייל, יבנו בצומת רחובות ויצמן ופנקס בתל אביב. היזמים: החברות הממשלתיות וחברת נכסי חיל, חברה בבעלות משותפת של האגודה למען החייל ומשרד הביטחון.

 

השטח כולל את מתחם “הבור”, השטח הפתוח ונטול השימוש אשר מול בית החייל, השייך לעיריית תל אביב אשר הפקיעה את השטח לפני עשרות שנים בכדי להקים מבנה ציבור, אותו לא הקימה עד היום.
היוזמה הנה חלק ממדיניות רשות החברות, שדרשה מהחברות הממשלתיות לאתר נכסי נדל"ן מבוזבזים ונטולי הצדקה כלכלית שבבעלותן ולהעניק להם רציונל כלכלי.
אחת התכניות, מציעה להשאיר את בניין בית החייל כמו שהוא ולבנות בשטח הבור בניין בן 10 קומות מעל קומת קרקע, בשטח בנוי של כ־6,800 מ"ר, אשר יכלול קומת קרקע של מסחר, שתי קומות נוספות לטובת הציבור ופעילות עירונית, ושמונה קומות נוספות של דיור מוגן או שכירות ארוכת טווח. חלופה אחרת מציעה בניית מגדלי מגורים ומשרדים, משני צדי הצומת, האחד בצמוד לבית החייל והשני במתחם הבור. לבדיקת החלופות, נשכרו משרד יער אדריכלים ותוכן תכנון כלכלה וניהול.

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אתר נטוש בלונדון הפך למרחב קהילתי עם אדריכלות כמשחק
אדריכלות
אתר נטוש בלונדון הפך למרחב קהילתי עם אדריכלות כמשחק
  הפרויקט נולד מתוך הרצון לחזק את הקשר הקהילתי באזור, במיוחד לאחר הבידוד החברתי
הבית שפורח בלב סיאול
אדריכלות
הבית שפורח בלב סיאול
  שמו של הבית, Hwa Hun, פירושו בקוריאנית "בית פורח" – רעיון שהפך לעיקרון
"בעוד עשור לא תזהו את הרחוב": הפרויקטים שמעצבים מחדש את מרכזי הערים בישראל
אדריכלות
"בעוד עשור לא תזהו את הרחוב": הפרויקטים שמעצבים מחדש את מרכזי הערים בישראל
אז לא. קטסטרופה זה לא. מה שרואים מכאן מהרחוב מוכה השמש במרכז העיר בשנת

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.