חשיבות רבה ניתנה למתאר החיצוני של הבית ולנוכחותו השקטה והמאופקת בסביבה. חומרי הבית, הפשטות הצורנית וארגונו משרתים מטרה זו ונועדו לעזור לבית לעמוד במבחן הזמן.

 

house-in-sharon_10



תנאי המגרש ובקשת הלקוח, אפשרו לתכנן בית שמרבית שטחו במפלס אחד. הבית תוכנן בשני צירים מרכזיים, המאגדים בתוכם את כל הפונקציות העיקריות סביב החצר המרכזית. חללי החוץ והגן תוכננו במקביל לחללי הפנים, כך שנוצר חלל המשכי ורציף ביניהם. משיכת המבנה לתוך המגרש, איפשרה חזית חוץ ארוכה במיוחד וכך זכו כל הפונקציות הציבוריות לחשיפה ישירה לנוף הגינה והברכה. התכנית מאפשרת פרטיות מרבית לפונקציות השונות ונותנת מגוון אזורי מפגש לבני הבית.

 

house-in-sharon_9

קומת הקרקע מאורגנת בשני אגפים, האחד מאכלס חלל מגורים ופינת אוכל ובשני חדר משפחה שלצידו מוקמו חדרי עבודה, עם דלתות הזזה גדולות, המאפשרות את פתיחתן המלאה לחלל המשפחה והחצר. בלב התכנית מוקם המטבח באופן שיהיה נגיש ונוח לאיזורי המגורים ובו בזמן חשוף ומזמין לאזור האירוח החיצוני. הקומה העליונה מתפרשת באופן חלקי על מפלס הכניסה, מוקמו בה חדרי השינה ומרפסת גדולה שמתפקדת גם כקירוי והצללה לאזור הישיבה החיצוני.

 

house-in-sharon_7

 

house-in-sharon_8

 

house-in-sharon_6

 

house-in-sharon_11

 

house-in-sharon_5

 

house-in-sharon_4

 

house-in-sharon_3

 

house-in-sharon_sketch

 

house-in-sharon_plan

 

house-in-sharon_sec_long

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
עיצוב פנים
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
ארונות הבגדים המשמימים, אלה שצבענו בגוון הקיר וקיווינו שכמעט ולא נרגיש בקיומם, הפכו בשנים
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
עיצוב פנים
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
הטבע צמח בתוך המבנה, חומק בין האבנים ואז הפך למעטה צמחי המגן מפני שחיקה
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
עיצוב פנים
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
לפני מספר שנים הכריזה לונדון על “מצב חירום לרכיבה על אופניים”, בעקבות ריבוי תאונות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*