מבנה זה טומן בחובו את תולדותיהן של שתיים מהמשפחות המהוות את עמוד התווך של הישוב היהודי בימיה הראשונים של תל אביב יפו: משפחת גורודצ'יק ומשפחת שלוש. יהושוע גורודנצ'יק היה מראשוני שכונת נווה צדק ומראשוני הנגרים העבריים ביפו תל אביב.

הבית נבנה בשנת 1922 בסגנון האקלקטי, ככל הנראה על בסיס תכניותיו של האדריכל ויקטור ג’חון. הבית עומד בשכונת גאולה בין רחוב הכובשים והאר”י, ברחוב שנשא את השם “רחוב הים”.
הבניין נבנה למן ההתחלה כבית מגורים כשהוא בן שתי קומות בסגנון אקלקטי מאופק. במהלך השנים מצבו של הבניין התדרדר וב- 1988 אף הוגדר כמבנה מסוכן.
המבנה מהווה פריט באוסף המבנים בעיר אשר משקפים את האדריכלות האקלקטית של תל אביב, וזכה להגנה מתוקף תב”ע 2510 לאחר שנמצא כי הוא נושא ערכי מורשת.
שחזור וביצוע חלונות ותריסי עץ בבית גורודצ’יק, נעשה על ידי נגה נגרות.
החלונות, התריסים, דלתות החוץ, דלתות הפנים והאביזרים הנלווים מיועדים לבתי יוקרה ולבניינים לשימור ומותאמים לתנאי מזג האוויר הישראליים, כמו גם עמידה בתקנים בינלאומיים מחמירים.

אדריכל: גל פלג אדריכלים
ניהול פרויקט: לקס הנדסה
צלם: שי אדם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
האדריכלים יצרו פסל שגרים בו
אדריכלות
האדריכלים יצרו פסל שגרים בו
  הם אומרים “הבית יוצא מהנוף, מילולית ופיגורטיבית, ומספק מרחבי מגורים זורמים אינסופיים, הקשורים
אתר נופש חדש בצורת יאכטה ענקית, בדובאי
אדריכלות
אתר נופש חדש בצורת יאכטה ענקית, בדובאי
  המלון החדש מדמה כלי שיט צף, דרכו אפשר לשוט דרך סדרה של טרקלינים,
החלל החומרי של פול רודולף / ליעד עיני
אדריכלות
החלל החומרי של פול רודולף / ליעד עיני
  הדוקטרינה הזו קרסה מיד עם אותו גיליון שהציג את בניין המחלקה לאמנות וארכיטקטורה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.