אם פעם חשבנו שיש שני עולמות- העולם הדיגיטלי הווירטואלי והעולם האמיתי", היום אנחנו מבינים שאי אפשר לדעת מתי אחד מתחיל והאחר מסתיים. הרשת יצרה אין סוף גירויים בלתי פוסקים והכניסה של הרשתות החברתיות לעולמנו יצרה ממד חדש של 'מציאות מדומה' בו האנרגיה מופנית כלפי המפגשים עם ה"חברים" ברשת החברתית ומשכיחה לרגע מי אנחנו באמת. החשיפה התודעתית הזו בכל פלטפורמה אפשרית, הפכה אט אט את המציאות המדומה לכזו ששואפים אליה, כרף אידיאלי.

התחבורה הציבורית היא הזדמנות גדולה לשבור את המגמתיות, להרים את הראש מהמסך ולהתחיל לפתח שיחה עם זרים, לצרוך מידע רלוונטי ועשיר, ולפתח את הדמיון.
YOUtopia בוחן את השאלה מה "מעבר" יכול לייצר ביחס בין האישי לציבורי, בין הדחוק לפתוח ובין האור לחושך. הפרויקט מהווה מחבר אוטופי בין העיר העליונה לתת קרקעי בעוד 18 שנה, בשנת 2040, במטרה לתת למוח החושב מנוחה וחיבור ב"חווית דרך".

התוכנית לעיצוב פנים,
בית הספר לעיצוב וחדשנות
המסלול האקדמי המכללה למנהל

 

Web

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מקדש לבן בקיוטו: אדריכלות מינימליסטית כמרחב לזיכרון ונשיות
אדריכלות
מקדש לבן בקיוטו: אדריכלות מינימליסטית כמרחב לזיכרון ונשיות
  “המקדש הלבן” מציב אלטרנטיבה למסורת היפנית, המתמקדת לרוב בשושלת האבהית, ובוחר להאיר דווקא
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
אדריכלות
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
בתמונה: בין שתי האסטרטגיות של ההתמודדות עם בניינים ומרקמים ישנים – שימור או הריסה
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
אדריכלות
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
  הפסל הסביבתי “פרק המגדלים” (אואזיס), יצירתו של ישראל הדני, עומד במרכז מחלוקת בין

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.