סטודיו האדריכלות Kengo Kuma and Associates חשף תכניות למגדל מגורים חדש בעיר קיטו, בירת אקוודור, שייקרא Qapital – הפרויקט הראשון של המשרד בעיר.

 

המגדל צפוי להתנשא לגובה של כ-128.5 מטרים ולכלול 32 קומות. הוא ימוקם בסמוך לפארק La Carolina Park, אזור שבו נבנים בשנים האחרונות פרויקטים רבים של משרדי אדריכלות בינלאומיים. הבניין יכלול 509 דירות סטודיו קטנות ("מיקרו"), בשטח של 21–36 מ"ר, לצד קומות מסחר וחללי שירות כגון בריכת גג, ספא ואזורים ייעודיים לחיות מחמד.

 

 

השראה מהטבע ומהיסטוריה חומרית: לפי האדריכל Kengo Kuma, חזית הבניין עוצבה בהשראת דמיון בין קרמיקה עתיקה מיפן ומאקוודור, תוך דגש על שימוש בחומרים טבעיים וטקסטורה. החזית תיבנה משכבות אבן מפוסלות עם פתחים גדולים, המדמים מבנה נקבובי. גם רכס הרי האנדים שימש מקור השראה, במיוחד במבנה המרפסות שמאפשרות שילוב צמחייה בתוך המבנה.

 

 

 

מגורים קומפקטיים עם עיצוב יוקרתי: הדמיות הפנים מציגות דירות קומפקטיות עם שימוש בעץ בהיר, לצד חללים ציבוריים רחבים ואורגניים. הפרויקט מכוון לשוק ההשכרה הקצרה ולמשקיעים, עם דגש על גמישות תכנונית ונוחות. בנוסף, ישולב בפרויקט מיצב פסיפס של המותג האיטלקי Fornasetti – עבודתו הראשונה בדרום אמריקה.

 

 

חלק ממגמת פיתוח רחבה בעיר: הפרויקט מפותח על ידי Uribe Schwarzkopf, שעובד גם עם משרדים מובילים כמו BIG ו־Safdie Architects בעיר. השלמת המגדל מתוכננת לשנת 2029.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מעטפת חכמה: כיצד חלונות, דלתות וקירות מסך מעצבים את אדריכלות העשור הבא
חדשות
מעטפת חכמה: כיצד חלונות, דלתות וקירות מסך מעצבים את אדריכלות העשור הבא
  המעטפת כמערכת אקלימית תכנון מעטפת המבנה מתחיל בהבנת האקלים. חזית מתוכננת היטב יכולה
פנינת המורשת: מוזיאון הפנינים החדש של בחריין
חדשות
פנינת המורשת: מוזיאון הפנינים החדש של בחריין
  מוזיאון סיאדי לפנינים הוא חלק מ"נתיב הפנינים" – אתר מורשת עולמית של UNESCO
הביתן הזמני של MVRDV מחזיר את העץ לשיח האדריכלי
חדשות
הביתן הזמני של MVRDV מחזיר את העץ לשיח האדריכלי
  הביתן נוצר בעקבות הזמנת העירייה לבחון מחדש את הקשר ההיסטורי של צ'יאיי לעץ.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.