בניין בית ספר יסודי בתל האביב, כולל חזית מסך מחוררת, עם הדפס תמונה מציור של האמן יליד רוסיה מארק שאגאל – האדם שעל שמו נקרא בית הספר. משרד האדריכלים פריצקי & ליאני התבקשו להוסיף שתי קומות חדשות, לבית הספר הצרפתי הקיים בשכונת נווה צדק.

 

img_3_1441805698_707b99a808b2c0f07947004da6df320c

 

img_12_1441805698_be736abf1df9dca6ac661ba16acafedb

 

בית הספר הצרפתי מארק שאגאל, שוכן במגרש קטן ברחוב שלוש, בלב שכונת נווה צדק, בתל אביב.
בית הספר מאגד אליו תלמידים זרים וישראלים, בגילאי 4-12. במשך השנים פעל בית-הספר במבנה מרכזי ישן שהוסב לכיתות לימוד, עם מספר מבנים טרומיים פזורים בחצר ללא תשתית מיגון ופונקציות בסיסיות, המתאימות למבנה חינוך. האתגר בתכנון המחודש, שקיבל משרד פריצקי ליאני אדריכלים, היה הוספת מבנה בשטח של כ-600 מ”ר וזאת מבלי לגרוע מהשטח הירוק המצומצם שקיים כיום ובנוסף לנסות ולשמר את האינטימיות של בית הספר הקיים, שנוצרה בעקבות הכיתות הפזורות (בניגוד לרוב בתי הספר בעלי מבנה מרכזי עם מסדרונות).

 

img_11_1441805698_6a6508697174cfcb13fc8513cfcfd309

 

img_4_1441805698_4613fb97f5038dc50f565498cf4a30d6

 

MARK_SHAGAL_SCHOOL_005

 

img_10_1441805698_359f425ab0def36c2df1714914937243

 

MARK_SHAGAL_SCHOOL_013

 

MARK_SHAGAL_SCHOOL_028

 

תכנון המבנה החדש נבנה בסמוך למבנה הישן ויוצר מהלך תנועה חדש במתחם. קומת הקרקע היא מעין קומה מפולשת שבמרכזה גינת גידול פתוחה לשמיים (HORTUS CONCLUSUS), אשר סביבה פזורות כיתות הלימוד ומאפשרות כניסת אור, ירק ושלווה.
הכניסה לגינה היא משלושה כיוונים שונים, דבר המאפשר כניסה נפרדת לכל כיתה וזרימת תלמידים ואויר מכל הכיוונים. בנוסף, גרם המדרגות המוביל לקומה העליונה, הוא בצורת צלב כפול, עם 4 כניסות נפרדות מכיוונים שונים, תנועה היוצרת חווית טיפוס שונה מפעם לפעם ומאפשרת לילדים לבחור מבין 10 אפשרויות עליה שונות. בקומה העליונה מוקמו שתי כיתות ורחבת קריאה פתוחה הפונה לעבר הגן הפנימי.
חזית הבניין המלאה הפונה לרחוב שלוש, פותחה במיוחד כתבליט העשוי פנלים עם כיפופים מחוררים בזויות שונות, כאשר זוית הכיפוף יוצר תבליט מונוכרומטי לבן של הציור OVER THE TOWN משנת 1919 של מארק שאגאל, תבליט הנוצר ממשחקי אור וצל בלבד, החודרים את המעטפת.

 

MARK_SHAGAL_SCHOOL_036

 

MARK_SHAGAL_SCHOOL_041

 

img_7_1441805698_b5e216d3311a871437c38c0edab530cd

 

 

בית הספר כמיקרוקוסמוס של העיר

 

MARK_SHAGAL_SCHOOL_063-e1442499346784

 

5973220_paritzki--liani-recreate-marc-chagall-painting_t35a43e48

 

MARK_SHAGAL_SCHOOL_064
בית הספר קרוי על שם מארק שאגאל, האמן היהודי בן המאה ה-20, שהתמחה בויטראז’ים וציורים בקנה מידה גדול. הוא נולד ברוסיה בשנת 1887 ועבר לצרפת בשנת 1910 כדי לפתח את אמנותו, וחזר לרוסיה שוב לאחר מלחמת העולם השנייה.
חלק מיצירותיו המפורסמות ביותר, כוללות חלונות קתדרלות Notre-Dame de Reims ו-Metz Cathedral בצרפת והתקרה הצבועה באופרה של פריז.
הסטודיו של פאולה ליאני ואיתי פריצקי, בחר לשלב השפעות ישירות מהעבודה של שאגאל בעיצובם.

 

img_8_1441805698_d3c08f19e0096485e6f05d97af903559

 

img_9_1441805698_7e0e717cabaa0321238d211cea2507fe
המבנה מחולק לשני כרכים – אזור ראשי עם חדרים מאורגנים סביב חצר קטנה וקטע שני, עם שטח כיתה רחב וגמיש. לחזית המשקיפה על הכביש הראשי, מוצמד מסך עשוי לוחות אלומיניום מחורר, כדי להגן על החלונות תוך מתן אור טבעי לתוך החדרים.
לוחות אלה כוללים דימוי מציורו של שאגאל 1914, אשר מראה מעוף באוויר מעל מקבץ של מבנים. התמונה שוחזרה באמצעות מערכת פיקסל 3D, אשר זיהו אזורים של האלומיניום שאפשר לחתוך באמצעות מכונה ממוחשבת.
שלושים לוחות אופטיים של אלומיניום, מערכת פיקסל 3D, שינו את הצבעים לתמונת צללים קטנים רבים שיצרו צורה המוזרה של פני הלוחות, מה שהופך את התמונה לכמעט הולוגרמה.
“זה יוצר מארג אופטי משתנה בהתאם לנקודת המבט של הצופה, או דיפוזיה השונה של התאורה מלאכותית במהלך הלילה”, אומרים האדריכלים.
הפריסה של המבנה תוכנן “כמיקרוקוסמוס של העיר”. הכיתות תוכננו כמו בתים קטנים של עיר ים תיכונית, מופרדים בחללים המשותפים שלהם על ידי מעברים, ריבועים קטנים וגינות לא צפויות.

 

1193_01-10-2015_4020

 

img_1_1441805698_099ae1bca2c844874fdb12aa25ed9b42

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
אדריכלות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
עיר פינית משמיעה מוסיקה קלאסית כדי להרחיק חוגגים צעירים פרועים
אדריכלות
עיר פינית משמיעה מוסיקה קלאסית כדי להרחיק חוגגים צעירים פרועים
הרשויות ניסו שיטות שונות לפזר את בני הנוער, אך ללא הועיל, זאת, עד שלפני
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
אדריכלות
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
ISUMI, JAPAN Architects: Suppose Design Office Area: 192 m² Year: 2022 Photographs:Kenta Hasegawa Lead

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*