הספרייה העירונית של העיר בייג'ינג, שתכננו האדריכלים Snøhetta עם השותף המקומי ECADI, פתחה את שעריה לציבור והיא כוללת את מרחב הקריאה האקלימי הגדול בעולם, לצד יעד תרבותי תוסס בעיר.

 

הספרייה לא מאכלסת רק ספרים, אלא מהווה מרכז ללמידה, תרבות וקהילה, תוך שילוב אזורים לכנסים, תערוכות, הופעות ושיחזור ספרים עתיקים.
הספרייה העירונית של בייג'ינג משלבת את הנוף הטבעי עם הארכיטקטורה. במרכזה, חלל בגובה 16 מטר המקבל את פני המבקרים, מוקף בטרסות מדרגות מעוקלות, משקף את הנוף של נהר טונגהאי הסמוך. הטרסות משמשות כאזור לא פורמלי למנוחה, דיבור או קריאה, תוך שמירה על קשר לחלל הגדול יותר. אזורי קריאה חצי פרטיים קטנים יותר, משובצים ב'גבעות'. הנוף הפנימי הזה יושב מתחת לגג דמוי חופה בהשראת עצי הגינקו ומכניס אור יום דרך הפתחים הקטנים בין עלי הכותרת. עצי גינקו אמיתיים בכניסות מעצימים את האווירה הטבעית.
הפרויקט שואף להתמודד עם אתגרי האקלים באמצעות טכנולוגיות, כדי למזער את טביעת הרגל הפחמנית המגולמת והתפעולית של הבניין. עמודי עץ הגינקו מצוידים בטכנולוגיות בקרת אקלים, לרבות תאורה, בקרת אקוסטיקה ואיסוף מי גשמים. הפתחים המזוגגים מותאמים בהתאם לחשיפה לשמש, בעוד שבגג משולבים אלמנטים פוטו-וולטאיים כדי להבטיח ייצור אנרגיה מתחדשת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
עיצוב, אופנה ומיתוג
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
בתמונה: בין שתי האסטרטגיות של ההתמודדות עם בניינים ומרקמים ישנים – שימור או הריסה
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
עיצוב, אופנה ומיתוג
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
  הפסל הסביבתי “פרק המגדלים” (אואזיס), יצירתו של ישראל הדני, עומד במרכז מחלוקת בין
חלום עירוני עם תחושת קרקע: פנטהאוז ביבנה שמרגיש כמו בית פרטי
עיצוב, אופנה ומיתוג
חלום עירוני עם תחושת קרקע: פנטהאוז ביבנה שמרגיש כמו בית פרטי
  אחד האתגרים המרכזיים בפרויקט היה לוח הזמנים הצפוף במיוחד – כל שלב התכנון

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.