הספרייה העירונית של העיר בייג'ינג, שתכננו האדריכלים Snøhetta עם השותף המקומי ECADI, פתחה את שעריה לציבור והיא כוללת את מרחב הקריאה האקלימי הגדול בעולם, לצד יעד תרבותי תוסס בעיר.

 

הספרייה לא מאכלסת רק ספרים, אלא מהווה מרכז ללמידה, תרבות וקהילה, תוך שילוב אזורים לכנסים, תערוכות, הופעות ושיחזור ספרים עתיקים.
הספרייה העירונית של בייג’ינג משלבת את הנוף הטבעי עם הארכיטקטורה. במרכזה, חלל בגובה 16 מטר המקבל את פני המבקרים, מוקף בטרסות מדרגות מעוקלות, משקף את הנוף של נהר טונגהאי הסמוך. הטרסות משמשות כאזור לא פורמלי למנוחה, דיבור או קריאה, תוך שמירה על קשר לחלל הגדול יותר. אזורי קריאה חצי פרטיים קטנים יותר, משובצים ב’גבעות’. הנוף הפנימי הזה יושב מתחת לגג דמוי חופה בהשראת עצי הגינקו ומכניס אור יום דרך הפתחים הקטנים בין עלי הכותרת. עצי גינקו אמיתיים בכניסות מעצימים את האווירה הטבעית.
הפרויקט שואף להתמודד עם אתגרי האקלים באמצעות טכנולוגיות, כדי למזער את טביעת הרגל הפחמנית המגולמת והתפעולית של הבניין. עמודי עץ הגינקו מצוידים בטכנולוגיות בקרת אקלים, לרבות תאורה, בקרת אקוסטיקה ואיסוף מי גשמים. הפתחים המזוגגים מותאמים בהתאם לחשיפה לשמש, בעוד שבגג משולבים אלמנטים פוטו-וולטאיים כדי להבטיח ייצור אנרגיה מתחדשת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
בית המרחף באוויר, במרכז
עיצוב פנים מהעולם
בית המרחף באוויר, במרכז
    יחסי הגומלין בין אטום ומסוגר לפתוח ומאוורר מתקיימים בביתם החדש של בני
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
עיצוב פנים מהעולם
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
  אחרי שנים של מגורים בבית פרטי באחד הישובים הפסטורליים הסמוכים לירושלים, החליטו בני
תצפית Westerpunt בתכנון סטודיו MOTO
עיצוב פנים מהעולם
תצפית Westerpunt בתכנון סטודיו MOTO
              דה פאן De Panne, בלגיה אדריכלים: סטודיו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*