בית מגורים תל-אביבי, נטוע במרקם המקומי של העיר ומחבר אותה לים תיכוניות מודרנית

 

V-House_001_pg

 

בית המגורים V שוכן באחת השכונות ההיסטוריות שהשתמרו בתל אביב. הקונספט העיצובי כלל תכנון מודרני של וילה ים תיכונית, עם קיר היסטורי משומר. בין הקיר ההיסטורי והבית, נוצר פטיו המשמש כמבואה חיצונית. הפטיו מספק שקיפות המסתירה את חדר השינה מכיוון הרחוב. השטח הציבורי בקומת הקרקע, מוגדר כחלל פתוח, בין הפטיו והגן החיצוני. כוונת המעצבים הייתה לנטרל את הגבולות הפנימיים בין גנים פתוחים ומרחבים ציבוריים.

 

V-House_002_pg

 

הזכוכית בקומת הקרקע, משמשת כמחיצה גבוהה ודינמית, ואילו החלונות העליונים פתוחים לעבר הגנים. בעיצוב החלק העליון של הבית, פתחים ממסגרים לוכדים את נוף הגנים.

 

V-House_003_pg

 

עיצוב הפנים משלב מרקמים רכים ומחוספסים. בתכנית קרקע ממוקם המטבח, מורכב מיער חום של פלדת אל-חלד כהה, בעוד שהסלון מאורגן במערך אקלקטי של רהיטים, בסגנון המשתנה משנות ה-60 לעכשווי.

 

V-House_006_pg

 

V-House_007_pg

 

בריכת שחייה פרוסה בחצר הגן הים תיכוני. הבריכה משקפת תמונות עירוניות הסמוכות לבית ומשמשת כנווה מדבר באקלים המקומי החם.

 

V-House_004_pg

 

בקומות העליונות תוכננו סדרת מרפסות חיצוניות, המשקיפות על הגינה האחורית הדרומית והמרפסת הקדמית. צמחיה ובעלי החיים מקומיים נבחרו עבור כל פטיו, גינה ומרפסת.
ייעדו הראשוני של האדריכל היה לחפש שפה אדריכלית, המשלבת אזכור מקומי ואלמנטים ים-תיכוניים עכשוויים. אלמנטים מקומיים כגון פטיו, מרפסות, וחצר, הוגדרו מחדש עם פרשנות מודרנית.

 

V-House_008_pg

 

V-House_009_pg

 

V-House_010_pg

 

V-House_012_pg

 

V-House_013_pg

 

 

V-House_005_pg

 

V-House_Ground-floor-plan_pg

 

V-House_second-floor-plan_pg

 

V-House_North-elev_pg

 

V-House_South-elev_pg

 

V-House_Section_pg

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
עץ בונסאי המרחף באוויר
עיצוב פנים
עץ בונסאי המרחף באוויר
       
מוזיאון בית גורקי Gorky house-museum
עיצוב פנים
מוזיאון בית גורקי Gorky house-museum
הבעלים הראשון של הבית, איש העסקים סטפאן ריבושינסקי, היה דמות בולטת בעיר. את העיצוב
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
עיצוב פנים
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
ארונות הבגדים המשמימים, אלה שצבענו בגוון הקיר וקיווינו שכמעט ולא נרגיש בקיומם, הפכו בשנים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*