שתי אמניות יפניות יודעות ליצור בעלי חיים שניראים חיים ונושמים, אך עשויים מחלוקי נח ועיתונים ישנים וקרועים.

לפני 45 שנה, גארי דאהל מארה"ב, מכר אבנים רגילות, ארוזות יפה ומשווקות כאילו הן היו חיית מחמד אמתית. האמנית היפנית akie nakata מציירת בצבעים אקריליים על אבנים וחלוקי נחל והופכת אותם לבעלי חיים. בעלי החיים שלה, לעומת זאת, נראים אמתיים וחיים לגמרי והם בגודל כף היד. מבט העיניים של היצורים שלה, עשוי במיומנות כה רבה והיא זו שמקנה לה תחושה של יצורים חיים. האמנית מספרת שצורת כל אבן מזכירה לה בעל חיים והיא מנסה להתאים את בעל החיים שהיא מציירת, לצורת האבן. "בעיניי שלימות יצירה לא קשורה לכמות הפרטים שאני מציירת, אלא לשאלה אם אני מרגישה חיים באבן."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

האמנית היפנית Chie Hitotsuyama משתמשת בעיתונים משומשים, בכדי ליצור פסלי בעלי חיים מציאותיים להפליא, ממקאות יפניות ועד לטאות, תנין או קרנף. היא מגלגלת, מפתלת וכורכת פיסות עיתון רטוב בידיה, מתאימה את קווי המתאר של הפסלים עם ההדפסים הצבעוניים שלהם.
ילדותה של האמנית הייתה ספוגה בקולות, ריחות ותחושות ממפעל ייצור הנייר המסורתי של סבא שלה בפוג'י, מחוז שיזואוקה, יפן. מורשת אשר שימשה לה כהשראה באמנותה.
"עיתונים ישנים שהושלכו לאשפה משכו אותי כמדיום, גם כי הם מכילים היסטוריה וסיפורים אנושיים. בני האדם חוזרים על ההיסטוריה שלהם עצמם וחווים את מחזורי החיים והמוות".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
מוזיאון פרטי של רגש: הצצה לאוסף האמנות של גיורא אוריין
אמנות
מוזיאון פרטי של רגש: הצצה לאוסף האמנות של גיורא אוריין
  האוסף, שרובו נרכש ישירות מהאמנים עצמם, משקף תפיסה לא שגרתית: אוריין בוחר עבודות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
אמנות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
  העבודות של גיאסי מתאפיינות בצבעים רוויים במיוחד – אדומים, כחולים וצהובים חזקים –
שחור יפה וגאה: הצילום השחור העכשווי
אמנות
שחור יפה וגאה: הצילום השחור העכשווי
  בשנים האחרונות מתבלטת בזירת האמנות הבינלאומית נוכחות חזקה של צלמים שחורים, שמציעים לא

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.