אחד המיצגים המפורסמים של Sachiko Abe הוא Cut Paper, בוא היא גוזרת במספריים מאות גיליונות נייר A4, שהופכים לשמלה לבנה אלגנטית המקשטת אותה. במקום אחר, היא יושבת במרפסת וגזרי הנייר הופכים למפל של סריגי נייר דקים ולבנים, הזורמים במורד הרחבה שמתחתיה.

האמנית גילתה את התכונות המדיטטיביות של חיתוך הנייר, בתהליך רגוע ומוקפד, במוסד לטיפול בנפש. היא מדברת על "קצב המספריים ועל מרקם הנייר החתוך דק", כדוגמאות לתהליך המחשבה שלה – סוג של קו ישיר למוחה. "הם תרגול הכרחי עבורי לגבש את הקשר שלי לעולם החיצוני," היא אומרת. צורה אלטרנטיבית של מדיטציה.
היא גוזרת נייר מאז שנכנסה לבית החולים הפסיכיאטרי, בגיל 20. עבודה זו נמשכה 15 שנה, במהלכן הייתה גוזרת נייר 10 שעות ביום, המסתכמים, מן הסתם, בעשרות אלפי גיליונות נייר.
היא גזרה עיתונים ואמרה שמלבד צבע העיתון, גם הצליל והקצב של המספריים חשובים לה מאוד ולכן רצתה להעביר גם את הצלילים האלה לקהל ולשתף אותו בהאזנה להם. היא סדרה מיקרופונים וצלילי הנשימה שלה, המספריים והנייר ליוו את המיצג שלה. צליל חיתוך הנייר התגבר ככל שמתקרבים לאמנית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
אמנות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
    מריסול, שנולדה כ-María Sol Escobar בפריז, למשפחה עשירה מונצואלה, כונתה על ידי
איריס בארץ הפלאות
אמנות
איריס בארץ הפלאות
                           
יריד העיצוב Salone del Mobile: ספריית אור מסתובבת סביב פסל
אמנות
יריד העיצוב Salone del Mobile: ספריית אור מסתובבת סביב פסל
  המיצב אינטראקטיבי, עם סיפורים מוקלטים שמשמעים בכל יום בשבוע העיצוב במילאנו בשעה 20:00,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.