הקולקטיב הנודד המכונה AnonyMouse, הציג השבוע ברחובות ההומים של העיר השוודית Malmö, תוספת זעירה משלו לסצנה התרבותית בעיר.

הקבוצה הלא מזוהה מבקרת בערים באירופה ויוצרת חנויות מיניאטוריות בשולי רחובות צדדים והפעם הם ביקרו בעיר החוף השוודית כדי לבנות בה מוזיאון לאמנות מיניאטורי, בנוי במפלס הרחוב, יצירה זעירה שהיא עיבוד משוכלל ושנון של מקבילה בגודל אמיתי. המוזיאון מוקף בסירות קטנות ובית קפה.
הקולקטיב יצר כבר בעבר ברחבי שוודיה וצרפת, שדרות עם מסעדות וחנויות מיניאטוריות, שהותאמו במיוחד לעכברים: חנויות קטנות הבנויות בספי מדרגות ומבנים, המציעות מוצרים כמו תקליטים וקוסמטיקה, המעוצבים לפרטי פרטים מיקרוסקופיים. ביקום הזעיר הזה אפשר לטייל במערות גבינת רוקפור, לצפות במופע תיאטרון העכברים המקומי, לרכוש מינידיסק של ליידי גאודה ולשלם על הכל ב-Moustercard.
שמו של הקולקטיב הוא משחק מילים של משהו כמו עכברים אנונימיים והם יוצרים סוג של אמנות חתרנית מהסוג של בנקסי, אשר מייצרת תשתיות עירוניות לעכברים מיניאטוריים. העכברים שלהם אוהבים להאזין לג’אז, לטייל, לשבת במרפסות ובבתי קפה, לדפדף בספרים בחנויות ספרי וינטאג’ ולתמוך בבעלי עסקים קטנים – וזה כבר באמת ולא מליצה, מכיוון שהמייצבים שלהם ממלאים את הרחובות בקהל הנהנה מהאטרקציה ויוצר הכנסה לבתי העסק ברחוב.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
כותב/ת על תרבות, אדריכלות או אמנות?
אמנות
כותב/ת על תרבות, אדריכלות או אמנות?
הנושאים: תרבות, אדריכלות, עיצוב, אמנות, תקשורת חזותית, ספרות, מקומות וטיולים, קולינריה, תיאטרון וקולנוע, אופנה
בת 17 יוצרת תסרוקות שהן מלאכת מחשבת
אמנות
בת 17 יוצרת תסרוקות שהן מלאכת מחשבת
                           
איך נראית מנוחה באחת המדינות בהן עובדים הכי קשה בעולם
אמנות
איך נראית מנוחה באחת המדינות בהן עובדים הכי קשה בעולם
  בשנת 2023, ממשלת דרום קוריאה נאלצה לנטוש את תוכניותיה להגדיל את שבוע העבודה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*