הבית הראשון של השיר המפורסם של ג'ון לנון, שהפך למזמור של שלום ואחווה, שימש השראה לאמן האיטלקי Pierpaolo Rovero, שדמיין את כל אנשי העולם כלואים בבתיהם.

כך, כמעט במקרה, נולד הפרויקט שלו ששמו "Imagine all the people": סדרת איורים של ערים שונות בעולם במבט מלמעלה, המאפשרות לנו להציץ ולרגל אחרי אנשים מבעד לחלונות פתוחים, חלונות גג, טרסות ומרפסות. כל עיר ואזור, מאופיינים בפעילות המזוהה איתן – אצלו בטורינו כל האזרחים רוצים לחבק זה את זה, בפירנצה מבשלים, במדריד עושים אהבה, בלונדון לוגמים תה, בטוקיו עובדים. יש גם מראה של תל אביב וירושלים, שבה כמובן כולם מתפללים.
יצירותיו של רוברו צבעוניות ורוויות באלמנטים, מזכירות את האיורים של Martin Handford בסדרה "איפה אפי?" שם, בין מאות אנשים וחפצים, היינו צריכים למצוא את אפי (Waldo בגרסה המקורית), ילד קטן עם משקפיים עגולים וחולצת פסים אדומים ולבנים. אפשר לבלות שעות בהתבוננות בערים שעיצב רוברו ולמצוא משהו חדש בכל רגע – למשל, לראות את ג'ון לנון על גגות ירושלים, לספור דמויות מנגה בטוקיו ולזהות מפורסמים בלונדון.
האיורים של רוברו מזכירים לנו שכמעט כולנו בעולם, ללא קשר למדינה ולשפה, חיים בדרך כלל באותן סיטואציות, חולקים את אותן חרדות, פחדים ורגשות.
Imagine all the people sharing all the world.

 

ירושלים מתפללת

 

לונדון שותה תה

 

 

 

 

תל אביב

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
ארכיטקטורה מתוקה: מוס במקום בטון ושוקולד במקום פלדה
אמנות
ארכיטקטורה מתוקה: מוס במקום בטון ושוקולד במקום פלדה
  היא אכן אדריכלית בהכשרתה, למדה באוניברסיטה לארכיטקטורה ועיצוב באוקראינה ועבדה במשך שנים כמעצבת
היאכטה של אספן האמנות היא מוזיאון צף – ובעצמה יצירת אמנות
אמנות
היאכטה של אספן האמנות היא מוזיאון צף – ובעצמה יצירת אמנות
  החזות החיצונית, שנראית כמו ציור פופ־ארט ליכטנשטייני שהתפרק, מבוססת על דפוסי Razzle Dazzle
האמן שהפך את האבסורד לפסל: Erwin Wurm
אמנות
האמן שהפך את האבסורד לפסל: Erwin Wurm
  במרכז יצירתו ניצבת סדרת One Minute Sculptures, שהפכה אותו לאחד האמנים המשפיעים בעולם.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.