התמונה האיקונית “American Girl in Italy” צולמה ב-1951 בפירנצה – והפכה עם השנים לסמל שמפרשים בדרכים שונות. אבל הסיפור האמיתי מאחוריה הרבה יותר מפתיע.

 

האישה בתמונה היא Ninalee “Jinx” Allen Craig, אמריקאית בת 23 שעזבה עבודה בניו־יורק ויצאה לטייל לבדה באירופה – דבר נדיר מאוד לנשים באותם ימים. בפירנצה היא פגשה את הצלמת האמריקאית Ruth Orkin, ושתיהן החליטו ליצור סדרת צילומים על חווייתה של אישה המטיילת לבד באירופה של שנות ה-50.
התמונה המפורסמת, שבה Jinx הולכת ברחוב מוקפת בגברים איטלקים שמביטים בה, הפכה עם השנים לסמל שמפרשים כהטרדה. אבל Jinx עצמה סיפרה משהו אחר לגמרי – שהתמונה רלוונטית כעת יותר מתמיד למה שהיא מייצגת באמת: עצמאות, חופש והגדרה עצמית. “זה לא סמל להטרדה. זה סמל לאישה שנהנית מהחיים. הלכתי בתוך ים של גברים – ונהניתי מכל רגע.”
זה רחוק מאוד ממה שאנחנו אומרים לנשים בימינו, אבל לזמנו, עצם הרעיון של עידוד נשים לטייל לבד היה פרוגרסיבי. זה מה שהפך את התמונות לכל כך מיוחדות, הן הציעו הצצה נדירה לשתי נשים – מאחורי ומול המצלמה – מאתגרות את תפקידי המגדר של התקופה ונהנות מכל רגע.
היא שוללת את השמועות שדבקו בתמונה ולדבריה, הסצנה כלל לא הייתה מבוימת. Orkin ביקשה ממנה פשוט להסתובב וללכת שוב ברחוב כדי לצלם – ובסך הכול צולמו שתי תמונות. אחרי הצילום היא אפילו עלתה לסיבוב על וספה עם אחד הגברים שהופיעו בפריים. מאוחר יותר היא אף נישאה לאיטלקי ועברה לתקופה ל-Milan.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
תרבות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
  העבודות של גיאסי מתאפיינות בצבעים רוויים במיוחד – אדומים, כחולים וצהובים חזקים –
שחור יפה וגאה: הצילום השחור העכשווי
תרבות
שחור יפה וגאה: הצילום השחור העכשווי
  בשנים האחרונות מתבלטת בזירת האמנות הבינלאומית נוכחות חזקה של צלמים שחורים, שמציעים לא
פרויקטים עם חידושים טכנולוגיים שמעצבים מחדש את עולם האדריכלות
תרבות
פרויקטים עם חידושים טכנולוגיים שמעצבים מחדש את עולם האדריכלות
בינה מלאכותית בתכנון: כשאלגוריתם הופך לאדריכל שותף אחד השינויים המשמעותיים ביותר הוא השילוב של

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.