הלהט שלה, הכבוד והאהבה לתרבויות ולמסורות שונות, ניכרות בעבודתה של Biljana Jurukovski, צלמת המתעדת את היופי האנושי בחלק מהמקומות המרוחקים ביותר בעולם.

 

הלהט שלה, הכבוד והאהבה לתרבויות ולמסורות שונות, ניכרות בעבודתה של Biljana Jurukovski, צלמת המתעדת את היופי האנושי בחלק מהמקומות המרוחקים ביותר בעולם. הסדרה האחרונה שלה, המתפרסמת באתר שלה, מנציחה את היופי עוצר הנשימה של שבטי סורי / סורמה אתיופיה, אשר ידועים בקישוט פניהם, גופם ושיערם, עם צבע שהם מפיקים מריסוק סלעים, פרחים, פירות וענפים, כדרך לחבר עצמם לטבע המקיף אותם: נוהג הנובע מהאמונה שהוא יעניק להם חיים ארוכים ומשגשגים.

 

 

על רקע שחור פשוט, Jurukovski שואבת צבעים מרהיבים, הבעות שובות לב, ממושאי הצילום המדהימים שלה. כל פרופיל הוא מחווה ליופי, לאינדיווידואליות ולחוזק של נשי השבט, המאתגר את סטנדרט היופי הקונבנציונאלי שאנחנו בוחנים איתו יופי בתרבות שלנו. עבודתה מעודדת דיאלוג של גיוון, מראה לנו כי "אין דבר יפה יותר מאשר להיות שלם עם עצמך".
הצלמת נולדה במקדוניה וכיום היא חיה ועובדת בסידני, עבודתה מעוררת תשומת לב רבה בסצנת הצילום העולמית, לאחר שזכתה במספר פרסי הצילום ברחבי העולם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
יאיוי קוסאמה Yayoi Kusama מתה בגיל 97
יעדים
יאיוי קוסאמה Yayoi Kusama מתה בגיל 97
  יאיוי קוסאמה, מהאמניות המזוהות והמשפיעות בעולם, מתה ב־14 באוגוסט בבית חולים בטוקיו, כתוצאה
מוזיאון ראלי בקיסריה: ההפתעה הצבעונית שכנראה לא ידעתם שקיימת כאן
יעדים
מוזיאון ראלי בקיסריה: ההפתעה הצבעונית שכנראה לא ידעתם שקיימת כאן
  מוזיאוני ראלי בקיסריה הם מבחינתנו סוג של הפתעה. עברנו באזור לא מעט פעמים,
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
יעדים
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
  ילד שגדל בין ספרים ומצא מדף ריק גיורא אוריין גדל בעולם שבו ספרים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.