תהליך היצירה של היוצרת אורלי מונטג, מתחיל בפיסול דמות בעבודת יד. פעמים רבות הדמויות המפוסלות מאופיינות בטשטוש סממנים מגדריים,  החסרה או הגזמה של פרטים מסוימים.

Copy-of-IMG_4585

 

המנעד בין הפיסול הנאמן לאנטומיה, לבין עיוותים פיזיולוגים מכוונים, הטשטוש והעיוות, מאפשרים לה חופש ופתיחות מחשבתית ומשאירים ממד של חוסר וודאות ואפשרות בחירה, לה כיוצרת ואולי גם לצופה מבחוץ.

 

Copy-of-Copy-of-ADS_5770

 

בשלב השני היא בוחרת את הדרך להמשך היצירה. לעיתים, משכפלת את הדמות בתבניות יציקה ולעיתים היא נשארת יחידנית. התהליך מסתיים בכך שהיא נותנת לדמות או לקבוצת הדמויות המשוכפלות, את ההגדרה הייחודית שלה באמצעות מניפולציות שונות ושילוב חומרים, בוחנת את המפגש בין חומרים שהחיבור ביניהם אינו בהכרח טבעי או מגיע מעולמות שונים לדוגמא זפת ופורצלן, אדמת חמרה ופלסטיק, חומר קרמי ושיער ועוד.

 

Copy-of-DSC_9222

 

אורלי מונטג (42) נולדה בישראל עוסקת בפיסול מאז שנת 2006, בוגרת בצלאל במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית. עבודותיה הוצגו בתערוכות ומוזיאונים ונמצאות באוספים בארץ ובחו"ל.

 

 

 

 

Copy-of-Copy-of-DSC_5353

 

Copy-of-13

 

 

Copy-of-IMG_4702

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
גן פנטזיות מצטלם – מנוע משיכה, חוויה ותוכן למרחבים עירוניים ומסחריים
אמנות
גן פנטזיות מצטלם – מנוע משיכה, חוויה ותוכן למרחבים עירוניים ומסחריים
  הגן כולל אובייקטים פיסוליים גדולי־ממדים, ידידותיים לצילום ולשהייה, היוצרים סביבה פנטסטית המזמינה מבקרים
העצמה נשית, יופי טבעי וגאווה אפריקאית
אמנות
העצמה נשית, יופי טבעי וגאווה אפריקאית
חאמאמאט משתמשת בפלטפורמות שלה כדי לקדם העצמה נשית, יופי טבעי וגאווה אפריקאית. Photo @iamhamamat
כמו שתי טיפות מים: הסימטריה של בני המשפחה
אמנות
כמו שתי טיפות מים: הסימטריה של בני המשפחה
                   

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.