הצלם האנגלי Lee Jeffries מתעד את פניהם האקספרסיביים של הומלסים בפורטרטים עוצמתיים. באמצעות המצלמה שלו והאור הטבעי בלבד, הוא מאיר פרטים שחושפים חלק משחיקת החיים ברחובות. ללא מניפולציות או העמדת פנים, הצלם מבלה זמן עם כל מושא צילום, בכדי ליצור קשר אישי לפני שהוא מצלם את דיוקנו.

 

גישתו זו הקרובה ואינטימית – נובעת ממפגש מקרי לפני שבע שנים, ששינה את אופן העיסוק שלו בצילום. בעודו משוטט ברחובות לונדון בשנת 2008, ג'פריס הבחין בילדה חסרת בית שהצטנפה בשק שינה, במעבר צר לרחוב. היא צעקה בכדי לגרש אותו, אבל ג'פריס נשאר ובצורה עדינה ולא מאיימת, ישב והחל ולדבר איתה.
"מה שהילדה הצעירה ההיא לימדה אותי היה כבוד", סיפר אחר כך. מאז אותה פגישה, החל ג'פריס מצלם חסרי בית בכל רחבי אירופה וארה"ב בדרכו האקספרסיבית הייחודית, האנושית, עם אהבה וכבוד. הוא נותן למצולמים שלו קול ודרך לשתף את מצבם ומנסה להעלות את המודעות כדי לעזור לחסרי בית.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
“האמנות שלי הפכה לשליחות – להילחם עבור אנשים שאין להם קול"
אמנות
“האמנות שלי הפכה לשליחות – להילחם עבור אנשים שאין להם קול"
  “המורה שלי לאנגלית בפולין אמרה לי: ‘פולין לא מוכנה לך. את צריכה לעבור
איך Art Toys הפכו לפריטי האמנות והעיצוב המבוקשים בעולם
אמנות
איך Art Toys הפכו לפריטי האמנות והעיצוב המבוקשים בעולם
  בשנים האחרונות הפכו Exclusive Art Toys לאחד התחומים הבולטים והמסקרנים ביותר בעולם האמנות,
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
אמנות
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
  הפסל הסביבתי “פרק המגדלים” (אואזיס), יצירתו של ישראל הדני, עומד במרכז מחלוקת בין

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.