מוזיאון תל אביב לאמנות יציג כחלק מאוסף הקבע שלו, את "חדר מראות אינסוף" של האמנית יאיוֹי קוּסאמה, אשר ייפתח לציבור ביוני 2025.

 

האמנית היפנית יאיוֹי קוּסאמה, היא אחת האמניות החדשניות והמשפיעות ביותר בזמננו, שכבר הפכה לאייקון תרבותי ולתופעה בינלאומית בכל רחבי העולם. במשך למעלה מחמישים שנה, יוצרת קוסאמה חדרי מראות אינסוף המקיפים את המבקרות והמבקרים בהם, מטמיעים אותם כליל בעולם שכולו שלה, ומציעים חוויה חושית חזקה ויוצרים תחושת פליאה.
חדרי המראות של קוּסאמה, הפכו בעשורים האחרונים לאחד המופעים המזוהים ביותר עמה, ומוצגים כיום באוספים קבועים של מוזיאונים מרכזיים ברחבי העולם. חדרים אלו הפכו למוקדי משיכה לקהל בכל רחבי העולם והם מהווים חלק בלתי נפרד מחוויית הביקור במוזיאון ומעניקים לציבור הרחב חוויה עוצמתית, מרגשת ויוצאת דופן.
כעת, מוזיאון תל אביב לאמנות מכריז שהחל מקיץ 2025 יוצג בתצוגה קבועה חדר מראות אינסוף של קוסאמה, בשם "אורו האינסופי לנצח של היקום מאיר את החיפוש אחר האמת". החדר אותו יצרה האמנית בת ה-96 בשנת 2020 יהפוך כעת לחלק קבוע מהביקור במוזיאון תל אביב לאמנות.
הצגת חדר המראות ביוזמתו של האספן סטיב נסימה, מתאפשרת הודות לתמיכתם הנדיבה של המשאילים מלאני ומת'יו ברונפמן, אן ורולנד לוריא וסטיב נסימה.
טניה כהן עוזיאלי, מנכ"לית מוזיאון תל אביב לאמנות: "התערוכה הרטרוספקטיבית המקיפה של קוסאמה שהוצגה לפני מספר שנים במוזיאון תל אביב לאמנות, זכתה להצלחה מסחררת ומשכה מאות אלפי מבקרים מכל רחבי הארץ. כעת, אני שמחה לבשר לציבור הרחב, שנוכל להציג את חדר מראות האינסוף כחלק קבוע מהביקור במוזיאון תל אביב.
הכניסה לחדר מראות האינסוף של יאיוי קוסאמה, תהיה כלולה במחיר כרטיס הכניסה למוזיאון וברישום מראש באתר המוזיאון. החדר ייפתח באופן מוגבל בחודש יוני 2025 בימי חמישי בין השעות 17:00-21:00 ובחודשי הקיץ ייפתח לציבור הרחב במהלך שעות הפעילות של המוזיאון ובשעות נוספות באירועים שונים. המידע יתעדכן באתר וברשתות החברתיות של המוזיאון.
הכניסה לחדר אפשרית לאדם או שניים בלבד בכל פעם. השהות בחדר, כולל צילום, מוגבלת ל-60 שניות בלבד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צילום: כפיר סיון

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
דודו גרשטיין: הצייר שהוא פסל מצליח
חדשות
דודו גרשטיין: הצייר שהוא פסל מצליח
  כל השאר היסטוריה: גרשטיין הוא אחד המקרים הנדירים של צייר, שהצליח להפוך את
חווית מוזיאון שונה ובענק, ב-V&A שנפתח כעת בלונדון
חדשות
חווית מוזיאון שונה ובענק, ב-V&A שנפתח כעת בלונדון
  המוסד המכונה Here East, V&A East Storehouse שואף להציג סוג חדש של חוויית
המרצה באוניברסיטה שהפך אבנים פשוטות לאמנות
חדשות
המרצה באוניברסיטה שהפך אבנים פשוטות לאמנות
  לפני שנים הוא החליט לוותר על קריירה של מרצה במכללות ובאוניברסיטה בבריטניה, למכור

תגובה אחת

  • נימרוד הגיב:

    קצת ביזיון בעיני שבזמן מלחמה, במוזיאון תל אביב (דקה מכיכר החטופים) אין הנחה למשרתי מילואים ומועדון 'חבר'.
    יש יותר בועה מזה ?

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.