בפארק Birsa Munda ברנצ'י, הודו, הפסל Billion Impressions, שעוצב על ידי Namdev Talluru ו-Jaya Nila, מציג שתי טביעות אצבע מפוסלות מפלדה, בגובה 12.5 מטרים ורוחב 8.35 מטרים, כסמל לתקווה ואחדות, זהות אינדיבידואלית וחיבור אנושי. "הודו מעוצבת על ידי הגיוון והעושר התרבותי שלה, היא מגלמת גם זהויות מגוונות וגם אחדות קולקטיבית", אוצרים האמנים "טביעת האצבע שימשה את המטאפורה המושלמת לדואליות הזו."

 

האמנים מוסיפים "טביעת אצבע היא סמן אישי עמוק של זהות, חתימה ייחודית שמבדילה אדם אחד למשנהו. יחד עם זאת, עצם קיומן של טביעות אצבע הוא אוניברסלי. לכל אדם יש אותן. רומז שאנחנו מאוחדים באנושיות המשותפת שלנו. הפסל מורכב משני מבנים שמאזנים זה את זה, בדומה ליחסים אנושיים. אנחנו סומכים אחד על השני בשביל חוזק ויציבות".
לטביעות אצבע יש משמעות במיוחד עבור תושבי הודו. מסבירים האמנים "הכפריים, בעיקר חקלאים, שלא יודעים קרוא וכתוב בשום שפה, אפילו לחתום את שמם בלתי אפשרי, לכן, במהלך בחירות, הם משתמשים בטביעות האצבעות שלהם כדי להצביע".

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
אמנות
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
  מאטיס דמיין אור צפון אפריקאי בוהק, אבל טנג'יר קיבלה את פניו עם גשם
תערוכה חדשה: מרגריט הצעירה בעיני אביה, הצייר הנרי מטיס
אמנות
תערוכה חדשה: מרגריט הצעירה בעיני אביה, הצייר הנרי מטיס
  מרגריט נולדה בשנת 1894, בתם של מאטיס, אז סטודנט לאמנות לא ידוע וקרוליין
האמנית Helga Stentzel תולה כביסה
אמנות
האמנית Helga Stentzel תולה כביסה
היא נולדה ברוסיה ועברה ללונדון בשנת 2005 ללמוד במכללה לאמנות ועיצוב בסנט מרטינס. הקריירה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.