בפארק Birsa Munda ברנצ'י, הודו, הפסל Billion Impressions, שעוצב על ידי Namdev Talluru ו-Jaya Nila, מציג שתי טביעות אצבע מפוסלות מפלדה, בגובה 12.5 מטרים ורוחב 8.35 מטרים, כסמל לתקווה ואחדות, זהות אינדיבידואלית וחיבור אנושי. "הודו מעוצבת על ידי הגיוון והעושר התרבותי שלה, היא מגלמת גם זהויות מגוונות וגם אחדות קולקטיבית", אוצרים האמנים "טביעת האצבע שימשה את המטאפורה המושלמת לדואליות הזו."

 

האמנים מוסיפים "טביעת אצבע היא סמן אישי עמוק של זהות, חתימה ייחודית שמבדילה אדם אחד למשנהו. יחד עם זאת, עצם קיומן של טביעות אצבע הוא אוניברסלי. לכל אדם יש אותן. רומז שאנחנו מאוחדים באנושיות המשותפת שלנו. הפסל מורכב משני מבנים שמאזנים זה את זה, בדומה ליחסים אנושיים. אנחנו סומכים אחד על השני בשביל חוזק ויציבות".
לטביעות אצבע יש משמעות במיוחד עבור תושבי הודו. מסבירים האמנים "הכפריים, בעיקר חקלאים, שלא יודעים קרוא וכתוב בשום שפה, אפילו לחתום את שמם בלתי אפשרי, לכן, במהלך בחירות, הם משתמשים בטביעות האצבעות שלהם כדי להצביע".

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
אמנות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
    מריסול, שנולדה כ-María Sol Escobar בפריז, למשפחה עשירה מונצואלה, כונתה על ידי
איריס בארץ הפלאות
אמנות
איריס בארץ הפלאות
                           
יריד העיצוב Salone del Mobile: ספריית אור מסתובבת סביב פסל
אמנות
יריד העיצוב Salone del Mobile: ספריית אור מסתובבת סביב פסל
  המיצב אינטראקטיבי, עם סיפורים מוקלטים שמשמעים בכל יום בשבוע העיצוב במילאנו בשעה 20:00,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.