עבודתו של הצלם Chema Madoz (מדריד, 1958), מתבססת על יצירת שיח ונרטיבים מעוררי דיון, באמצעות העמדת חפצים. הדרך המיוחדת הזו לבטא את עצמו ואת חזונו הפיוטי, הייתה הסימן המסחרי שלו במהלך כל הקריירה שלו והפכה אותו לאחד היוצרים הספרדים המעניינים ביותר בסצנה האמנותית העכשווית.

מתחילת עיסוקו בצילום בתחילת שנות השמונים, עסק מדוז בחפצים: חפצים שהוא מצא או קנה בשוקי פשפשים או בחנויות. מדוז עושה שימוש בטכנולוגיות דיגיטליות רק כשזה ממש נדרש ומעדיף לתמרן בתחומי המציאות ועם האפשרויות שמציע השימוש בשחור-לבן, בעל תחושת הנצחיות. למפגש המקרי עם האובייקטים נוספת אירוניה, הצלם משחזר מציאויות אחרות בסטודיו שלו ומפתח פרשנויות.
יש המקשרים את עבודתו לסוריאליזם, אך מדוז מציע סצנות קונקרטיות ובחיפושו אחר משמעויות חדשות, הוא מעודד אותנו לתת לדמיון שלנו לזרום. באמצעות מחוות ומבנים עדינים, הוא גורם לדברים מוזרים להיראות נורמליים.

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
Laurie Shapiro עוטפת אתכם מרחבים פסיכדליים דמויי רחם
אמנות
Laurie Shapiro עוטפת אתכם מרחבים פסיכדליים דמויי רחם
"אני יוצרת מיצבים מקיפים ומעוררים חזותית, לצד יצירות בודדות המשמשות כהגדלה של עולמי הפנימי.
10 אמני קרמיקה ישראליים עכשויים שכדאי להכיר
אמנות
10 אמני קרמיקה ישראליים עכשויים שכדאי להכיר
               
Cindy Sherman: פירוק ובנייה מחדש של הפנים בעידן הדיגיטלי
אמנות
Cindy Sherman: פירוק ובנייה מחדש של הפנים בעידן הדיגיטלי
שרמן משלבת מאות מקטעי פנים – עיניים, פיות, גבות ושברי הבעות – שנאספו מצילומים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.